Nool.hu videó

2023.07.17. 17:50

Lecsapott a vihar Nógrádra – több mint hetven bejelentés érkezett a katasztrófavédelemhez (fotók, videó)

Többségében kidőlt fákat, leszakadt faágakat távolítanak el a közútról, az épületekről és a járművekről a nógrádi tűzoltók.

Gubányi Patrik

Sok helyen okozott károkat a hétfő délutáni heves zivatar

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

Szeles Péter, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője portálunknak elmondta: eddig több mint hetven bejelentés érkezett a műveletirányítási ügyeletre. Az intenzív csapadék és az erős szél fákat döntött ki, ágakat szakított le a közutakra, a járdákra, a kerítésekre és a vezetékekre. Több helyen a közúti közlekedést akadályozzák a félbetört fák, de akadnak olyan esetek is, ahol villanyvezetéken fennakadt ágak eltávolításához kérték a tűzoltók segítségét. 

Hozzátette: Szécsényben, az Ifjúság úton lehasadt egy fa ága, amely megrongált egy kerítést és egy gázcsövet. A 22-es számú főúton, Salgótarján és Etes között több helyen kidőlt fák, letört ágak bénítják a közlekedést. – Jó néhány bejelentés érkezett már Salgótarjánból, Mátraterenyéről, Nemtiből, Kazárról, Etesről és Bátonyterenyéről is. A vármegye tűzoltóegységei több helyszínen dolgoznak a károk felszámolásán – emelte ki Szeles Péter.

Etesen is a tűzoltók segítségére volt szükség
Fotó: Gerhát Karina / Forrás: Nool

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában