Nool.hu podcast

2023.07.07. 17:26

Életmentő jótanácsok mindennapi hőseinktől, a nógrádi mentősöktől (podcast)

A mentősökre talán aligha létezik ember a földön, aki ne hősként tekintene. Nem hiába, hisz ők azok, akikre életveszély esetén számíthatunk, de sokan nem is gondolnánk, hogy mennyi múlhat saját magunkon is. A legfontosabb, hogy merjünk segíteni!

Angyal Eszter

Pifka Zsolt, Nógrád vármegye vezető mentőtisztje mindenkit arra biztat, hogy merjen segíteni a bajban lévőkön, hisz akár az életük múlhat rajta

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

Az Országos Mentőszolgálat munkája az egészségügyi ellátás egyik legnehezebb területe, ugyanis az esetek döntő többségében a betegek ellátását intézeten kívül, nehéz körülmények között végzik, napszaktól és évszaktól függetlenül. Gyakran mostoha időjárási viszonyok között, zuhogó esőben, szakadó hóban, mínusz 20 vagy épp plusz 40 fokban kell komoly döntéseket kell meghozniuk, hisz emberéletek múlhatnak rajtuk.

Nógrád vármegyében összesen nyolc mentőállomás található: a központi Salgótarjánban, valamint a további állomások Pásztón, Balassagyarmaton, Rétságon, Bátonyterenyén, Szécsényben, Héhalomban és Bercelen. Ezek létesítésénél kiemelt szempont volt, hogy a riasztástól számított 15 percen belül minden nógrádi települést el lehessen érni.  

A Hír FM és a Nool.hu közös műsorában Pifka Zsolttal, Nógrád vármegye vezető mentőtisztjével beszélgettünk a mentősök munkájáról, arról, hogy milyen esetekben számíthatunk rájuk, továbbá megtudtuk, hogy mi magunk, hétköznapi emberek hogyan tudunk embertársainkon segíteni szükség esetén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában