Mentés

2023.05.04. 10:20

Akcióban a hegyimentők: autójával szenvedett balesetet egy idős nő a Börzsönyben

A Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat tagjai siettek egy idős nő segítségére a napokban a nógrádi megyehatár közelében, miután egy erdészeti úton elakadt gépjárművével és nem tudott önerőből továbbmenni. Az asszony megsérült, ezért kórházba szállították.

Angyal Eszter

Hatalmas nyomvályúba hajtott autójával a nő

Forrás: www.borzsonymentok.hu

Közlekedési baleset történt a napokban a nógrádi megyehatár közvetlen közelében, a Börzsönyben található Kálmán-kaszálónál. A segélyhívóra érkezett bejelentés szerint egy idős hölgy egy erdészeti úton patakba hajtott gépjárművével. Ahogy arról a Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat weboldalán beszámolt, a balesethez az Országos Mentőszolgálat riasztotta őket, s mind a sérült megtalálásában, mind pedig az ellátásában segítséget kértek tőlük. 

– A helyszín megjelölése pontatlan volt, azonban az egyik hegyimentő egység, az Országos Mentőszolgálat esetkocsija, valamint a Pest Vármegyei Rendőrség járőrei elkezdték keresni a baleset helyszínét. Elsőként a rendőrség járőrei találták meg a hölgyet, miután a végig haladtak a hangyásbérci makadám úton és annak a végétől további egy kilométeren át a sárban gyalog folytatták az útjukat a Kálmán-kaszálóig. A helyszínre érkező hegyimentőink terepjáróval a baleset helyszínére szállították az Országos Mentőszolgálat munkatársait, majd miután a mentők ellátták a sérültet, terepjáróval a mentőautóhoz vitték – részletezték.

A nagyon idős hölgy elmondta, hogy eredetileg Szokolya felől Kecskemétre szeretett volna eljutni, azonban a teljesen rossz irányba indult.

 – tették hozzá beszámolójukban a hegyimentők, s kiderült azt is, hogy az asszony egy akkor zajló futóverseny miatt nyitva hagyott szénpataki sorompón hajtott át, aztán a Magas-Börzsönyben a makadám úton autózott tovább a sáros erdészeti úton. A járműről menet közben több alkatrész is leszakadt, aztán miután a Kálmán-kaszálónál behajtott egy nagyon mély keréknyomba, teljesen leállt a kocsi. 

A hegyimentők segítettek eljuttatni a mentőautóhoz az idős nőt, majd az Országos Mentőszolgálat kórházba szállította további vizsgálatokra. A Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat tagjai végül sikeresen kiszabadították a kocsit is, aztán levitték azt a Szénpataki kulcsosházhoz, a továbbiakról pedig már a tulajdonos gondoskodott. 

Nem ez volt az első közlekedési baleset a Börzsönyben az idén:

– Ebben az évben ez már a harmadik autós baleset amelyben a hegyimentőink intézkedtek a Börzsönyben. Márciusban egy Nagy-Hideg-hegyre engedély nélkül behajtott személygépkocsi borult az árokba, áprilisban egy favágó kisteherautó borult az oldalára a Hangyásbérci makadám úton – számoltak be róla az életmentők. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában