Gyilkosság

2023.04.23. 14:46

Gyermekkorától erőszakolta apja a salgótarjáni anyagyilkost

Tavaly március végén brutális kegyetlenséggel, 71 késszúrással ölte meg anyját egy 57 éves nő Salgótarjánban. A büntetőügy első tárgyalási napja minap zajlott, melyen a nő megrázó részleteket tárt a bíróság elé.

NOOL

Mint arról nemrégiben beszámoltunk: a márciusi előkészítő ülésen tizenöt évnyi, fegyházban letöltendő büntetést kért a Nógrád Megyei Főügyészség az anyagyilkossággal vádolt salgótarjáni nőre, aki nem vallotta bűnösnek magát a Balassagyarmati Törvényszéken. Védője ekkor kijelentette: bizonyítási indítvánnyal élnek újabb tanúk meghallgatása érdekében, illetve kérték a bíróságot, hogy kérdezzék meg a salgótarjáni, valamint a vármegyei rendőrkapitányságokat, volt-e korábban hivatalos bejelentés arról, hogy a sértett bántalmazta-e a vádlottat. 

Súlyos részletek derültek ki az első tárgyalási napon

A büntetőügy első tárgyalási napja minap zajlott le. A Tények számolt be arról, hogy a tárgyaláson a nő szintén azt állította, nem emlékszik semmire, viszont a borzalmas gyerekkoráról részletesen beszámolt. Felidézte: az apja gyerekkora óta folyton megerőszakolta, de ezt hiába mondta az anyjának, nem hitt neki, sőt később elhagyta őket és a férfival hagyta őt. A nő a tárgyaláson részletesen elmondta, volt hogy orális szexre kényszerítette a férfi, ám amikor mindezt elmondta az anyjának, mindketten megverték.

Mint kiderült: 2022. márciusában, azon a tragikus napon, több év után részegen látogatta meg őt az édesanyja. Ismét összevesztek, majd a nő egy 20 centis pengéjű késsel agyonszurkálta anyját, majd magával is végezni akart. 

Családi ügyek miatt szólalkoztak össze

A gyilkossággal kapcsolatban portálunk is megírta, hogy a tragédia még tavaly tavasszal történt Salgótarjánban, egy Zöldfa utcai lakásban. A vádirat szerint a későbbi áldozat 2022. március 27-én egy férfi segítségével kereste fel a tömbházban élő ötvenhat éves lányát, mivel korábban olyan agyi sérülés érte, ami miatt állandó szédüléssel küzdött. A két nő nem kevés alkohol elfogyasztása közben a konyhában beszélgetett, illetve a nyitott folyosóra kimenve dohányoztak. 

Hamarosan azonban különböző családi ügyek miatt összekülönböztek, és a vita odáig fajult, hogy a nő előrántott egy húsz centiméteres pengehosszúságú kést és összesen hetvenegy sebet ejtett vele az anyján. Ezek közül a legtöbb, szám szerint huszonnyolc a bal kezet, öt szúrás a hastájékot, további öt-öt a nyakat, kettő pedig a mellkast érte. Ezek közül a nyaki és hasi sérülések voltak a halálosak, mivel a nyaki ütőeret is elvágták, ami jelentős mértékű vérveszteséggel járt. A rendszeresen erős nyugtatószereken élő, depressziós, befelé forduló személyiségű, önértékelési zavarral küszködő vádlott állítása szerint március 29-én reggel észlelte édesanyja halálát, majd a délutáni órákban hívta fel a rendőrséget, hogy megölte az idős áldozatot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában