Tárgyalás

2023.03.09. 13:55

Tagadja bűnösségét az anyagyilkossággal vádolt salgótarjáni nő

Tizenöt évnyi, fegyházban letöltendő büntetést kért a Nógrád Megyei Főügyészség az anyagyilkossággal vádolt salgótarjáni nőre. Az asszony a per csütörtöki előkészítő ülésén nem vallotta magát bűnösnek a Balassagyarmati Törvényszéken.

Hegedűs Henrik

Csütörtökön tartották a per előkészítő ülését a Balassagyarmati Törvényszéken

Fotó: Agria Tv Bt.

A tragédia még tavaly tavasszal történt Salgótarjánban, egy Zöldfa utcai lakásban. A vádirat szerint a későbbi áldozat 2022. március 27-én egy férfi segítségével kereste fel a tömbházban élő ötvenhat éves lányát, mivel korábban olyan agyi sérülés érte, ami miatt állandó szédüléssel küzdött. A két nő nem kevés alkohol elfogyasztása közben a konyhában beszélgetett, illetve a nyitott folyosóra kimenve dohányoztak. 

Hamarosan azonban különböző családi ügyek miatt összekülönböztek, és a vita odáig fajult, hogy a nő előrántott egy húsz centiméteres pengehosszúságú kést és összesen hetvenegy sebet ejtett vele az anyján. Ezek közül a legtöbb, szám szerint huszonnyolc a bal kezet, öt szúrás a hastájékot, további öt-öt a nyakat, kettő pedig a mellkast érte. Ezek közül a nyaki és hasi sérülések voltak a halálosak, mivel a nyaki ütőeret is elvágták, ami jelentős mértékű vérveszteséggel járt. A rendszeresen erős nyugtatószereken élő, depressziós, befelé forduló személyiségű, önértékelési zavarral küszködő vádlott állítása szerint március 29-én reggel észlelte édesanyja halálát, majd a délutáni órákban hívta fel a rendőrséget, hogy megölte az idős áldozatot.

A Nógrád Megyei Főügyészség minden körülményt figyelembe véve különös kegyetlenséggel, védekezésre korlátozottan képes személlyel szemben elkövetett emberölés bűntettével vádolja a nőt, ezért 15 évnyi, fegyházban letöltendő büntetést indítványozott, 10 éves közügyektől való eltiltással kiegészítve.

Nem vallotta bűnösnek magát
A vádlott ügyvédjével értekezve arra az álláspontra jutott, hogy nem vallja magát bűnösnek abban, amit a vádiratban megfogalmaztak, egyúttal nem mond le a tárgyaláshoz való jogáról. Védője hozzátette, bizonyítási indítvánnyal élnek újabb tanúk meghallgatása érdekében, illetve kérte a bíróságot, hogy kérdezzék meg a salgótarjáni, valamint a vármegyei rendőrkapitányságokat, volt-e korábban hivatalos bejelentés arról, hogy a sértett bántalmazta-e a vádlottat. Véleménye szerint mindezek feltétlenül enyhítő körülménynek számíthatnak a perben. Dr. Szepesi Ágnes törvényszéki bíró a büntetőügy első tárgyalási napját április 20-ra írta ki.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában