Vádemelés

2023.04.03. 09:55

A saját anyját is terrorizálta a huszonéves, drogos rabló Nógrádban

A Pásztói Járási Ügyészség vádat emelt egy 29 éves nógrádi férfi ellen, aki néhány napon belül négy bűncselekményt követett el: többször rátámadt édesanyjára, megszegte az ellene elrendelt távoltartás szabályait, valamint egy férfit kirabolt.

Nool

Az egyik rablásból származó 3000 forintot is lefoglalta bűnjelként a hatóság

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A vádirat szerint a férfi 2021. november 3-án – megszegve az ellne hozott jogerős távoltartási végzést – felkereste édesanyját, összeszólalkoztak, majd a nő nyakát megfogta és jobb kezét megszorította. 2022. február 25-én a koraesti órákban, majd néhány órával később is megjelent édesanyja házánál, az ajtót verte és követelte, hogy engedje be őt. Másodszorra anyja akarata ellenére bement az ingatlanba, ahonnan csak a rendőrjárőrök kiérkezését követően elvezették.

Egy hónap múlva ismét felkereste édesanyját, a bejárati ajtót ekkor is ököllel verte és rugdosta, majd a nő felszólítására távozott. Másnap a hajnali órákban visszatért, akkor is a rendőrök vitték el a helyszínről. Pár nappal később folytatta édesanyja zaklatását: kábítószer hatása alatt otthonában ököllel fejen ütötte.

Alig pár héttel később újabb bűncselekményt követett: az esti órákban ittas állapotban gyalogolt ismerőse társaságában, akit felszólított, hogy adjon át részére 10 000 forintot. Mivel a sértett ennek több felszólítására sem tett eleget ököllel megütötte, és kirántotta zsebéből a pénztárcáját. 3000 forintnyi készpénzt magához vett, majd távozni akart a helyszínről, azonban a sértett nem hagyta annyiban a dolgot. A dulakodásnak nem lett jó vége, a vádlott által okozott sérülések nem bizonyultak súlyosnak, az arcra és fejre mért nagy erejű ütések miatt a nyolc napon túli gyógytartamú csonttöréses sérülés elmaradása csak a véletlennek volt köszönhető.

A férfi cselekményeivel négy bűncselekményt követett el, így az ügyészség rablás, súlyos testi sértés bűntettének kísérlete, kapcsolati erőszak és magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat ellene.
Vádiratában indítványozta, hogy amennyiben a rovott múltú férfi az előkészítő ülésen bűnösségét beismeri, a Pásztói Járásbíróság ítélje 5 év végrehajtandó börtönbüntetésre, és 5 évre tiltsa el a közügyek gyakorlásától a vádlottat, rendelje el letölteni a korábban kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés büntetését is, valamint fizettesse meg a nyomozás során felmerült több mint 1 800 000 forint bűnügyi költséget is.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában