Vádemelés

2022.12.12. 10:56

Bosszúálló menyecske: hamis vádakkal jelentette fel az exét egy nő Salgótarjánban

Egy 25 éves Heves megyei nő ellen emelt vádat a Salgótarjáni Járási Ügyészség, aki bosszúból jelentette fel volt élettársát Salgótarjánban.

Nool

Mint megtudtuk, a nő még 2021 nyarán rossz viszonyba került élettársával, majd aztán kapcsolatuk meg is szakadt. A nő, pusztán azért, hogy ártson volt párjának, feljelentést tett ellene a Salgótarjáni Rendőrkapitányságon, és több, a sérelmére elkövetett bántalmazást is állított valótlanul.

– A nő nyilatkozatai alapján a volt élettársát kapcsolati erőszak miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozás során kiderült, hogy a bántalmazások nem történtek meg, azokat csak haragból állította a nő, aki vallomásait vissza is vonta – írta hírportálunkhoz eljuttatott közleményében a Nógrád Megyei Főügyészség.

Hozzátették, hogy ezt követően ellene indult büntetőeljárás hamis vád miatt. A Büntető Törvénykönyv kimondja, hogy a hamis vád (és a hamis tanúzás) elkövetőjének felelőssége enyhébben ítélendő meg, ha már az alapügyben kiderül, hogy az állítások valótlanok voltak, így a nő büntetése korlátlanul enyhíthető.

– A fiatal, büntetlen előéletű, cselekményét megbánó elkövetővel szemben ezért az ügyészség közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt – közölték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában