Vádemelés

2023.03.10. 09:59

Ütötte-rúgta kerekesszékes testvérét a férfi Rétságon

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 23 éves férfival szemben, aki kerekesszékes testvérét bántalmazta és a földön húzta őt.

Nool

A vádirat szerint 2022 nyarán az éjszakai órákban a kerekesszékes sértett egy rétsági vendéglátóhelyen italozott, melyet testvére megelégelt, így hazaindult vele. Útközben az utcán a férfi mérgében kivetette magát a kerekesszékből, majd összeveszett a vádlottal. A vádlott ekkor testszerte ütni-rúgni kezdte testvérét, aki a székbe visszaülni nem tudott, és mozgásszervi betegsége miatt az ütéseket csak korlátozottan tudta elhárítani. Végül a sértett a gyanúsított lábába harapott, aki ezután hajánál fogva húzta le őt az útról. A sértett a bántalmazás következtében zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a vádlottal szemben a bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt emelt vádat, vádiratában börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint arra tett indítványt, hogy a vádlott fizesse meg a közel 35 ezer forint bűnügyi költséget is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában