Tolvaj

2023.04.21. 10:05

A kamerafelvétel ellenére is tagadja, hogy lopott a bátonyi férfi

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 73 éves bátonyterenyei férfivel szemben, aki egy üzletből lopta el egy másik vásárló ott felejtett pénztárcáját.

Nool

Kamerafelvételen a lopás

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A Nógrád Vármegyei Főügyészség pénteki tájékoztatása szerint az idős férfi tavaly október 20-án reggel egy bátonyterenyei boltban vásárolt, amikor a kassza mögötti pulton észrevett egy sötétbarna tárcát egy vásárlókosárban, amit – benne ötezer forinttal, személyes iratokkal, és egy bankkártyával – röviddel azelőtt egy vásárló felejtett ott.

Az idős férfi a tárcát a bal kabátzsebébe tette és az üzletből távozott, ezzel a sértettnek hétezer forint kárt okozott.

A bátonyi lakossal szemben az ügyészség már a nyomozás során kilátásba helyezte a feltételes ügyészi felfüggesztés alkalmazását, arra az esetre, ha a férfi beismeri a cselekmény elkövetését: így az alkalmi tolvaj mentesülhetett volna a bírósági felelősségre vonás alól.

Mivel azonban a férfi – az üzlet biztonsági kamerájának felvételei ellenére is – tagadta tettét, az ügyészségnek vádat kellett emelnie vele szemben. Vádiratában az alacsony elkövetési értékre és az idős férfi büntetlen előéletére figyelemmel pénzbüntetés kiszabására és hétezer forint vagyonelkobzásra tett indítványt.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában