Lángolt a megye

2023.03.06. 12:25

Helyszíni fotók: Nógrád-szerte szabadtéri tüzek adtak munkát a tűzoltóknak

Összesen kilenc alkalommal riasztották szabadtéri tüzekhez a Nógrád vármegyei tűzoltókat hétvégén.

Nool

Magyargécre több alkalommal is riasztották hétvégén a tűzoltókat

Forrás: NVMKI

Fotó: Magyargéc ÖTE

Szabadtéri tüzek adtak munkát a hétvégén Nógrád vármegye tűzoltóinak, csak szombaton összesen nyolc alkalommal riasztották ilyen jellegű káresethez a lánglovagokat – közölte a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Mint azt közleményükben írták, a lángok Ecsegen, Nógrádmarcalon, Patvarcon, Mátraverebélyben, Magyargécen és Rimócon csaptak fel a hétvége első napján, Magyargécen pedig a nap folyamán több helyszínen is tűz keletkezett. 

– A Petőfi utcában lakóházakat is veszélyeztettek a lángok. A tűzesetekhez kiérkező hivatásos és önkéntes tűzoltók kéziszerszámok és puttonyfecskendő segítségével fékezték meg a tüzet. Az erős szél is nehezítette a lángok oltását. Személyi sérülés egyik esetben sem történt – közölték.

Mint megtudtuk, vasárnap ismét ugyanott akadt dolguk a tűzoltóknak: délután a száraz fű és a nádas égett hatezer négyzetméteres területen Magyargécen, a Petőfi utcában. A szécsényi hivatásos tűzoltók és a Magyargéc Község Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei kéziszerszámok és puttonyfecskendők segítségével megfékezték a lángokat.

Néhány napja arról írtunk hírportálunkon, hogy a tavasszal együtt a szabadtéri tüzek szezonja is beköszönt Nógrádban. A tűzoltók azt mondják, hogy ezek keletkezése többségében megelőzhető lenne, hiszen nagy részüket emberi gondatlanság okozza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában