Migráns

2022.12.09. 09:26

Megpróbált elmenekülni az az embercsempész, akit Rétságtól üldöztek a rendőrök, hárman voltak a csomagtartóban

A Nógrád megyei rendőrök egy cseh állampolgárt vettek őrizetbe.

Nool

Ismét embertelen körülmények között szállított migránsokat egy embercsempész

Forrás: police.hu

A Rétsági Rendőrkapitányság járőrei december 7-én az éjjeli órákban a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály jelzése alapján intézkedés alá akartak vonni Rétságon egy cseh honosságú járművet, azonban annak vezetője a megkülönböztető jelzésre nem állt meg és továbbhajtott. A rétsági rendőrök a gépjárművet Borsosberényig követték, ahol ellenőrzésük alá vonták. Az intézkedés során megállapítást nyert, hogy a járművet egy 37 éves cseh állampolgárságú férfi vezette, valamint az egyenruhások a jármű utasterében 7 főt, míg a csomagtartóban további 3 főt találtak meg, akik magukat mindannyian szír állampolgárnak vallották. A rendőrök a sofőrt és a 10 fő illegális migránst elfogták és előállították.

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a cseh állampolgár ellen csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A hatóság tagjai a férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására az ügyészségen.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Portálunkon rendszeresen beszámolunk az elfogott embercsempészekről:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában