Letartóztatták

2022.12.12. 12:11

Hónapokon át verte az anyját a nógrádi alkoholista

Letartóztatták azt a 48 éves férfit, aki huzamosabb ideje rendszeresen bántalmazta közös otthonukban 74 éves édesanyját.

Nool

Borítóképünk illusztráció!

Forrás: Shutterstock

A bejelentett munkahellyel, megélhetését biztosító állandó jövedelemmel nem rendelkező, alkoholos életvitelt folytató gyanúsított együtt lakik édesanyjával az egyik Nógrád megyei településen. A férfi rendszeresen – hetente több alkalommal – bántalmazta édesanyját. 

– Kezdetben csak az emberi méltóságot súlyosan sértő, megalázó és erőszakos magatartást tanúsított az időskorú (jelenleg 74 éves), mozgásában erősen korlátozott édesanyja irányában, majd bántalmazta is a kiszolgáltatott helyzetben lévő sértettet – fogalmaz közleményében a Nógrád Megyei Főügyészség.

Mint kiderült, a hálátlan gyermek kezdetben otthonuk berendezési tárgyait törte össze és dobálta szét, s közben idős anyját szidalmazta. A 74 éves nőnek a becsület csorbítására alkalmas kifejezéseket mondott, majd házukban több alkalommal megrángatta, fellökte, ütlegelte és fojtogatta is anyját.

A férfi június 17-én szintén konfliktusba keveredett a nővel: alkaron ütötte, majd az ágynak lökte és az oldalára térdelt annak érdekében, hogy az asszony ne tudja értesíteni a rendőrséget. Ez sem volt neki elég, el is vette édesanyja telefonját, majd darabokra szedte azt.

A történet még itt sem ért véget, december 7-én ugyanis 11 óra körül újfent ittas állapotban érkezett haza a férfi és ismét sértegetni kezdte az anyját, aztán megragadta a ruházatánál fogva és többször megrázta az idős asszonyt. Anyja ekkor gyorsan el akart menni otthonról, hogy fia ne tudja őt tovább bántani, de amikor megfordult, a fia nagy erővel, tenyérrel hátba ütötte őt.

– A férfi ellen rendszeres tettleges becsületsértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt folyik az eljárás, amely ügyben az ügyészi indítvánnyal egyezően a bűnismétlés megakadályozása érdekében a nyomozási bíró elrendelte a letartóztatását – tájékoztatta hírportálunkat a Nógrád Megyei Főügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában