Balesetmegelőzés

2022.10.21. 10:50

Oviban tartottak felvilágosító oktatást a nógrádi rendőrök

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési szakemberei a Salgótarjáni Összevont Óvoda és Bölcsőde Nyitnikék Tagóvodájába látogattak, ahol közlekedésbiztonsággal kapcsolatos foglalkozást tartottak a gyermekek részére.

A láthatóság fontosságára történő figyelemfelhívó plakátot is elhelyeztek az óvodában

Forrás: police.hu

A rendőrök visszatérő látogatásának célja az óvodások biztonságérzetének megalapozása, az életkoruknak megfelelő balesetmegelőzési, valamint közlekedési alapismeretek játékos formában történő fejlesztése, amelyek az óvodapedagógusok által tartott foglalkozásokat kiegészítve, egymásra épülve zajlanak.

A nagycsoportosok érdeklődve kapcsolódtak be a rendőrök interaktív előadásába, amelyen a szakemberek elsősorban a gyalogos közlekedést, a közlekedési jelzőlámpák jelentését, és az úttesten, valamint a vasúti átjáróban történő átkelés szabályait ismertették az óvodásokkal.

A „Látni és látszani” kampányhoz kapcsolódóan az egyenruhások kitértek a láthatóság fontosságára, valamint különböző láthatósági eszközöket mutattak be a gyermekek részére és szemléltették azok viselésének jelentőségét.

A rendőr-főkapitányság munkatársaitól a program végén minden óvodás láthatósági ajándékot kapott, valamint a rendőrök az intézményben – a szülők számára is hozzáférhető helyen – a láthatóság fontosságára történő figyelemfelhívó plakátot helyeztek el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában