Mindenszentek

2022.10.30. 11:07

Fontos változás a parkolásban a kisterenyei temető környékén

Az építkezési munkálatok miatt mindenszentek és halottak napja idején ideiglenesen a kastélykertben is lehet parkolni.

Nool

Ideiglenesen megnyitják a Gyürky–Solymossy-kastély kertjét is a parkoló autók számára

Forrás: Facebook/Gyürky-Solymossy Kastély és Park

Ahogy arról korábban beszámoltunk, szeptember közepe óta dübörögnek a munkagépek Bátonyterenye határában, a régészeti feltárások megtörténtek, így elindulhatott a 23-as út várost elkerülő szakaszának megépítése. A helyiek örömére elkészül a két városrészt összekötő út is, azonban amíg az építkezés zajlik, számos forgalmi akadályt kell leküzdeniük a közlekedőknek.

A mindenszentek és halottak napja miatt megnövekedő jármű- és gyalogosforgalom csak tovább fokozza a közlekedési nehézségeket, épp ezért a város polgármesteri hivatala némiképp tehermentesíteni szeretné a temető közelében húzódó útszakaszt a Bátonyterenye-Kisterenye városrészben. A köztemetőbe érkezők gépjárművei számára tehát parkolási lehetőséget biztosítanak a hosszú hétvégén a kastélykert megnyitásával – derült ki a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság közleményéből. Az autósok eligazodását a kastélykert területén egyenruhások segítik. 

A rendőrök minden sofőrt arra kérnek, hogy a megnövekedett jármű- és gyalogosforgalom miatt fokozott figyelemmel és körültekintéssel közlekedjenek a következő napokban. A zsaruk mindenszentek és halottak napja kapcsán fontos tanácsokat adtak annak érdekében, hogy a megemlékezés nyugalomban, bűncselekmények, balesetek nélkül telhessen, erről korábbi cikkünkben írtunk.

A mécsesek, illetve a gyertyák biztonságos használatával kapcsolatban a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is hasznos tanácsokat adott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában