Nyitva

2022.10.27. 11:19

A legtöbb nógrádi településen a megszokott rendben lesznek nyitva a sírkertek az emlékezők előtt

Mindenszentek ünnepén és halottak napján megtelnek a sírkertek, a látogatók virággal díszítik elhunyt hozzátartozóik nyughelyét és gyertyákkal, mécsesekkel emlékeznek szeretteikre. A temetők környékén megnövekedett forgalomra lehet számítani ezekben a napokban. Szűkebb hazánk városaiban változatlan nyitvatartással várják a sírkertek a látogatókat, azonban van, ahol nem zárják be a kapukat ezekben a napokban.

Gulyás Edina

A temetők környékén megnövekedett forgalomra lehet számítani ezekben a napokban.

Forrás: Nool

Fotó: H.Cs.

Szécsényben március 1. és november 15. között minden nap 7 óra 30 perctől egészen 20 óráig lehet felkeresni az elhunyt hozzátartozók nyughelyét. Ez az előttünk álló négynapos hosszú hétvégén sem változik. Ugyanez igaz a városhoz tartozó benczúrfalvai és a pösténypusztai sírkertekben is – tájékoztatott megkeresésünkre a polgármesteri hivatal. – A parkolás is a megszokott módon zajlik, rendőri irányításra nincs szükség ezekben a napokban sem. 

Balassagyarmaton az előző évekhez hasonlóan mindenszentek ünnepén és halottak napján folyamatosan nyitva lesz a római katolikus temető, így a hozzátartozók bármikor ellátogathatnak oda. Káplár András, a sírkertet üzemeltető Memento Mori Temetői Alapítvány alapítója arról számolt be, hogy a parkolás megoldott, a forgalmat a rendőrség irányítja majd. 

Rétság kisváros, ezért soha nincs zárva a temető, ez természetesen az ünnepi hosszú hétvégén is így lesz – fogalmazott Mezőfi Zoltán, polgármester, aki arra is kitért, hogy a parkolás sem okoz gondot a látogatóknak, amennyiben szükséges a polgárőrség segíti az oda érkezők irányítását. 

Pásztón, valamint az ahhoz tartozó mátrakeresztesi, illetve a hasznosi városrészben az önkormányzat határozata alapján az április 1. és a november 15. közötti időszakban reggel 7-től este 20 óráig vannak nyitva a köztemetők. Gyürky Márta, az üzemeltető Városgazdálkodási Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője arról tájékoztatott, hogy a parkolásban a helyi polgárőrség tagjai segítik a látogatókat, a forgalom irányítását pedig a rendőrség végzi majd. 

Salgótarján önkormányzati fenntartású temetői a korábbi években megszokott rendben – idén a hosszú hétvége miatt október 29. és november 1-je között – reggel 7 órától este 20 óráig tartanak hivatalosan nyitva. A sírkertek körül az általános forgalmi rend marad érvényben és a parkolási lehetőségek is a megszokottak. A látogatókat a rendőrség és a polgárőrség alapvetően passzív jelenléttel segíti, de természetesen beavatkoznak, amennyiben szükségesnek látják a gépjármű-, vagy a gyalogos forgalom biztonsága érdekében – ismertette az önkormányzat.

Bátonyterenyén a maconkai, a kisterenyei, a falusi és a szupataki temető is zavartalanul látogatható, november 1-jén és 2-án este 22 óráig is leróhatják kegyeletüket a hozzátartozók. Az önkormányzat tájékoztatása szerint a maconkai sírkertbe nem lehet autóval behajtani, de körülötte megoldott a parkolás. A kisterenyei temetőnél lévő nagy parkoló használható, az időseket és azokat, akik nehezen mozognak kisbusz szállítja el a bejárathoz és vissza. A városban közterület-felügyelők segítik majd a közlekedőket a sírkertek környékén. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában