Szerencsétlenség

2022.09.16. 16:39

Házrobbanás Jobbágyiban: „a teraszon voltunk, amikor egy tompa durranást hallottunk" (fotók és videó!)

Kilátogattunk a csütörtök délután történt házrobbanás helyszínére, ahol egy neve elhallgatását kérő közvetlen szomszéd beszámolt a szerencsétlenség részleteiről.

Gubányi Patrik

Az egyik házfal teljesen kidőlt

Forrás: Nool

Fotó: Hegedűs Márk

Mint arról már beszámoltunk, csütörtök délután robbanás történt egy Jobbágyiban lévő családi házban. A Hunyadi úton található ingatlanban a detonáció kitörésekor szerencsére nem tartózkodott senki. Az egyik szomszéd portálunknak elmondta, hogy a lakás nemrégiben esett át egy felújításon, ami mára egy romhalmaz lett. A lakhatatlanná vált ingatlanban élő férfi a községben lakó édesanyjához költözött. Jobbágyi község önkormányzata a szerencsétlenül járt férfinak egy egyszeri, százezer forintos gyorssegélyt ajánlott fel.

Schoblocher István, a község polgármestere a Nool.hu-nak elmondta: – A családi házban egyedül élt a tulajdonos. A településen, a lakótelepen van egy másik ingatlana is, ami jelenleg bérbe van adva. A férfi édesanyja is a faluban lakik, így fia most hozzá költözik átmenetileg. Az önkormányzat egyszeri, százezer forintos gyorssegélyt ajánlott fel a károsult lakónak – tájékoztatott Jobbágyi első embere. Hozzátette: a faluban egyelőre csak találgatják, hogy mi okozta az esetet, azt azonban, hogy pontosan mi történt, csak a szakértői vizsgálat fogja majd kideríteni. 

Ebben a Hunyadi úti ingatlanban történt a robbanás
Fotós: Hegedűs Márk / Forrás: Nool

Kapás Márton, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője portálunkkal megosztotta: a detonáció hatására a ház egyik fala leomlott, illetve az épület egyik helyisége teljes terjedelmében kigyulladt. A bátonyterenyei, a pásztói és a hatvani hivatásos tűzoltók, valamint a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat szakemberei oltották el a lángokat. A katasztrófavédelem szakemberei átkutatták a romokat, sérülteket nem találtak. A robbanás körülményeit a katasztrófavédelem munkatársai még vizsgálják – mondta el a szóvivő.

Az ingatlant nemrégiben újították fel
Fotós: Hegedűs Márk / Forrás: Nool

A neve elhallgatását kérő szomszéd szemtanúja volt az esetnek, az ő birtokukra esett be a robbanás következtében a ház egyik  fala.
– Csütörtök délután, 13 óra körül kint voltunk a párommal az udvaron, amikor egy tompa dörrenést hallottunk, egy nehezebb tárgy eséséhez tudnám hasonlítani. Ezután bedőlt a területünkre a szomszéd házának egész fala, hatalmas por volt. Gyorsan átugrottam a kerítésen, lekapcsoltam a nyomáscsökkentőt, hogy nehogy még egy robbanás legyen – mesélte az illető. 

Törmelék borítja az udvart
Fotós: Hegedűs Márk / Forrás: Nool

– Kerestem a tulajdonos férfit a lakásban, de szerencsére dolgozni volt, a párom ezzel egy időben értesítette a mentőket és tűzoltókat. Én úgy gondolom, hogy gázszivárgás okozhatta a szerencsétlenséget, de majd a pontos vizsgálatok során kiderül, mi is áll a detonáció hátterében. A férfit telefonon értesítettük az esetről, aki sokkos állapotba került, hiszen oda lett mindene. Nemrégiben konditermet csináltatott az otthonába és kandallót is rendelt. Azt várjuk, hogy mi lesz a sorsa a lakásnak, de természetesen mindenben segíteni fogjuk a károsultat – mesélte el portálunknak a szomszéd.

Korábban a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az alábbi képeket tette közzé a robbanás helyszínéről:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában