Költözés

2022.09.16. 10:07

Édesanyjánál talált menedéket a Jobbágyiban felrobbant ház lakója

Mint arról beszámoltunk, csütörtök délután robbanás rázta meg Jobbágyit. A Hunyadi úton, egy családi házban történt a detonáció, aminek hatására az ingatlan egyik fala kidőlt, valamint kigyulladt egy helyiség is.

G. E.

Forrás: NMKI

A robbanás idején senki sem tartózkodott az épületben, így szerencsére személyi sérülés nem történt. A ház azonban lakhatatlanná vált, az abban élő férfi a községben lakó édesanyjához költözött. 

– A családi házban egyedül élt a tulajdonos. A településen, a lakótelepen van egy másik ingatlana is, ami jelenleg bérbe van adva. Azonban az édesanyja is a faluban lakik, hozzá költözik a férfi – tájékoztatott Schoblocher István, Jobbágyi polgármestere. – Az önkormányzat egyszeri, százezer forintos gyorssegélyt ajánlott fel a szerencsétlenül járt lakónak. 

Mint mondta: ugyan a robbanás hatására a ház egyik fala a szomszéd telekre dőlt, azonban a környező ingatlanokban nem keletkezett kár, és senki sem sérült meg. A faluban csak találgatják, hogy mi okozta az esetet, azt azonban biztosan csak a szakértői vizsgálat fogja majd kideríteni. 

Amint arról portálunk is beszámolt: a csütörtök délutáni robbanáshoz a pásztói, a bátonyterenyei és a hatvani hivatásos tűzoltók, valamint a Nógrád megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat szakemberei érkeztek, akik eloltották a lángokat. Az egységek átvizsgálták a romokat, sérült embert nem találtak. A káreset keletkezési körülményeit a katasztrófavédelem szakemberei még vizsgálják. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában