Elkapták

2022.07.05. 09:58

Megszökött a javítóintézetből, majd ismét rács mögé került a 14 éves kállói betörő

A 14 éves fiatal nevéhez számos betörés kapcsolódik, emiatt nemrég letartóztatták és javítóintézetbe került. Onnan azonban megszökött, de sikerült elkapni, így most újra rács mögé került.

Nool

Borítóképünk a fiatal korábbi letartóztatása során készült.

Forrás: police.hu

Ahogy arról korábban beszámoltunk, márciusban a 14 éves fiú befeszítette a kállói postahivatal ablakát, és egy íróasztal fiókjából ellopott 369 ezer forintot. A fiú áprilisban sem tétlenkedett, betörte egy busz ablakát, és kilopott onnan egy rádiós fejegységet, valamint egy bicskát, majd kifeszítette a kasszát. Ez utóbbival nem volt szerencséje, hisz az üres volt. Néhány héttel később is akcióba lendült, akkor egy gépjármű csomagtartójában lévő babakocsiból lopott ki egy pénztárcát, a benne lévő 140 ezer forint készpénzt, továbbá egy aranykarkötőt és a táskában lévő okiratokat is bezsákmányolta. Ha mindez még nem lett volna elég, májusában egy másik autóból 23 ezer forintot emelt el.

– A fiút bűnei miatt május végén letartóztatták, ám néhány hét elteltével a javítóintézet kerítését átugorva megszökött onnan. Emiatt az addig terhére rótt lopások mellett fogolyszökés miatt is büntetőeljárás indult ellene – tájékoztatott keddi közleményében a Nógrád Megyei Főügyészség.

– A fiú már korábban is sorozatosan bűncselekményeket követett el, ám eddig gyermekkora miatt nem volt büntethető, azonban 14. életévének betöltésével sem hagyott fel a vagyon elleni bűncselekmények elkövetésével, emellett a hatóság elől is megszökött, ezért az ügyészség a jelenlétének biztosítása és a bűnismétlés megakadályozása érdekében indítványozta a fiatal letartóztatását – tette hozzá az ügyészség.

A Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészséggel egyetértve egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását, a döntés azonban a védelmi fellebbezések folytán még nem végleges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában