Elkapták

2022.05.25. 08:14

Kifosztotta a postát, feltört egy buszt és kirámolt néhány autót is a 14 éves kállói fiatal

Többrendbeli lopás miatt hallgattak ki egy 14 éves fiatal kállói fiút a rendőrök a napokban. A fiatal mindent beismert, így most bűneiért kell felelnie.

Nool

Forrás: police.hu

Március 17-én a kora reggeli órákban jelentették be a rendőrségre, hogy az éjszakai órákban valaki betört a kállói postára. A pásztói nyomozók mostanra beazonosították a fiatalkorút és május 24-én sikerült is őt előállítani. Mint az a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szerda reggeli közleményéből megtudtuk, a 14 éves fiú úgy jutott be a kállói postára, hogy kifeszítette annak ablakát és bemászott az épületbe, aztán a kezelő helyiségben lévő íróasztal nyitott fiókjából nagy összegű készpénzt vitt el. 

Forrás: police.hu
Forrás: police.hu

A fiatalkorúról kiderült, hogy nem ez volt az egyetlen bűne. Megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy áprilisban ő volt az, aki betörte a Kálló belterületén parkoló autóbusz ajtajának első ablakát, majd bemászott oda és megpróbálta a kasszát felfeszíteni és kifosztani. Ez nem jött neki össze, így mivel a pénzt nem tudta ellopni, fogta magát és kilopta a busz rádiós fejegységét és a buszsofőr bicskáját. A fiú áprilisban és májusban – szintén Kállón – egy családi ház előtt parkoló, valamint egy másik épület udvarán álló, nyitva hagyott gépkocsiból is lopott. Az egyik autó csomagtartójában egy babakocsiban talált egy pénztárcát, amit úgy döntött, hogy a benne lévő személyes okiratokkal együtt magával visz, míg a másik gépkocsiból a hamutartóban tárolt készpénzt vitte magával.  

A 14 éves kállói fiút tehát többrendbeli lopás bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a rendőrök, a fiatal pedig minden bűncselekményt beismerte. A zsaruk őrizetbe vették őt és előterjesztést tettek a letartóztatására is.

  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában