Ítélet született

2022.07.01. 11:26

Vascsővel törte be sógora koponyáját egy nógrádi férfi

Két év börtönbüntetésre ítélte a Balassagyarmati Törvényszék azt a férfit, aki egy vita során vascsővel törte be testvére élettársának a fejét.

Nool

Az ügyészség súlyosításért fellebbezett a férfival szemben

Forrás: Hegedűs Márk

Fotó: Hegedus Mark

Június 30-án, csütörtökön tárgyalták annak a férfinak az ügyét, aki 2019. június 24-én megjelent lánytestvére és annak élettársa otthonában, majd kisvártatva szóváltásba keveredett rokona ittas állapotban lévő párjával. 

– A férfi a vita hevében fejbevágta egy vascsővel az illetőt, aki ettől elvesztette az eszméletét. A férfi fejének jobb oldalán zúzott bőrsérülést szenvedett, valamint betört a jobboldali falcsontja és a halántékcsontja is – ismertette a Nool.hu-val az ügy részleteit dr. Bárány Dávid, a Balassagyarmati Törvényszék sajtótitkára.

A csütörtöki tárgyaláson meghozták az ítéletet a vádlottal szemben.

– A férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 2 év börtön fokozatú szabadságvesztés büntetésre ítélte a Balassagyarmati Törvényszék, melynek végrehajtását 5 év próbaidőre felfüggesztette, egyúttal elrendelte pártfogó felügyeletét. A bíróság döntésével szemben az ügyészség fellebbezést jelentett be a büntetés súlyosítása, így végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabása és közügyektől eltiltás alkalmazása érdekében – tette hozzá dr. Bárány Dávid.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában