Emberölés miatt felelnek

2022.04.26. 06:50

Újra bíróság elé állnak ma a salgótarjáni kettős gyilkosság vádlottjai

Kedden reggel 9 órától ismét tárgyalják a Balassagyarmati Törvényszéken a Salgótarjánban történt kettős gyilkosság ügyét.

A.E.

A meggyilkolt nőt a Tarján patak piaci hídjánál találták meg

Forrás: NMH Archívum

Tavaly január 12-én számoltunk be róla hírportálunkon, hogy egy elhunyt nőt találtak Salgótarjánban a Bajcsy-Zsilinszky út alatt, a Tarján patak piaci hídjánál. A rendőrök már másnap elkapták gyilkost, aki egy 45 éves hajléktalan férfi. Az illető kihallgatása során beismerte az emberölést, részletes beismerő vallomást tett, és emellett egy szintén hajléktalan férfi 2020. szeptemberi megölését is a rendőrség tudomására hozta, sőt a holttesthez saját maga vezette el a rendőröket.

A Balassagyarmati Törvényszék a két gyilkosságot egyszerre vizsgálja, jelenleg a bizonyítási eljárás zajlik – tudtuk meg dr. Bárány Dávidtól, a Balassagyarmati Törvényszék sajtótitkárától. Hozzátette, az ügy mindkét vádlottja letartóztatásban van, ugyanakkor a másodrendű vádlott egyelőre mindent tagad. 

– Az ügyben április 21-én is tárgyalást tartottunk, akkor négy tanút hallgatott meg a törvényszék, április 26-án pedig újabb négy idézett tanú meghallgatása fog várhatóan megtörténni – árulta el a Nool.hu érdeklődésére dr. Bárány Dávid.

Ami az ügy részleteit illeti, a 45 éves hajléktalan férfi január 11-ről 12-re virradóra az alkalmi szálláshelyén előzetes szóváltást követően több alkalommal ököllel fejbe vágta, majd tíz késszúrással megsebesítette nőismerősét, a kést pedig a patakba dobta. Az akkor még életben lévő nő tovább veszekedett a férfival, aki ekkor egy kenyérszeletelő kést rántott magához és addig szurkálta a nőt, míg az meg nem halt. Ezután a férfi a halott nő mellé feküdt, majd sorsára hagyva őt aludni tért. A nő holttestét a férje találta meg másnap lepedőbe tekerve a híd alatt. 

A gyilkost a rendőrök hamar elkapták, beismerő vallomása során pedig egy korábbi, addig nem ismert gyilkosságot is bevallott, amit állítása szerint élettársával együtt követtek el. A vádirat szerint az ügy I. és a II. rendű vádlottjai, tehát a kettős gyilkossággal vádolt férfi és társa a megyeszékhelyen egy híd alatt éltek, majd 2020 szeptemberének első felében csatlakozott hozzájuk egy másik hajléktalan férfi is, aki nemi kapcsolatot akart létesíteni a nővel. Ennek hallatán a 45 éves férfi előrántott egy kést, majd féltékenységből ötször megszúrta az illetőt. Ezt követően a nő is magához vette a kést és további két alkalommal megszúrta a hajéktalant, aki belehalt sérüléseibe. A nő élettársa ezután felszólította őt, hogy rejtse el a holttestet a közeli szemétkupacban és takarja be rongyokkal. A nő eleget tett a kérésnek. 

A vallomástételt követően a férfi elvezette a rendőröket a holttesthez.

– Az emberöléssel vádolt férfira az ügyészség életfogytiglant kért, amit fegyház fokozatban kell majd letöltenie, az ügy másodrendű vádlottjára pedig 8 év börtön fokozatban végrehajtandó szabadságvesztést indítványoztak korábban. Mivel azonban a nő nem ismerte be a bűntettet és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról, így a bíróság lefolytatja a nyomozást és akár 8 évtől súlyosabb büntetést is kiszabhat rá – ismertette a részleteket dr. Bárány Dávid, a Balassagyarmati Törvényszék sajtótitkára.

A többrendbeli emberölés ügyét április 26-án, reggel 9 órától tárgyalja tovább a Balassagyarmati Törvényszék.
 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában