Örökre a rács mögött

2022.04.16. 15:31

Nem mondott le a tárgyalóshoz való jogáról a kettős gyilkos salgótarjáni hajléktalan

Csütörtökön tárgyalják a Balassagyarmati Törvényszéken annak a rabnak az ügyét, aki két hajléktalant is meggyilkolt Salgótarjánban.

Nool

Forrás: NMH | Archív | Fotó: Hegedűs Márk

Mint arról korábban már portálunk is beszámolt a rendőrség ügyeletére 2021.január 12-én a reggeli órákban tettek bejelentést, hogy Salgótarjánban a Bajcsy-Zsilinszky út alatt, a Tarján patak piaci hídjánál egy elhunyt nőt találtak. A gyilkosságot egy 45 éves férfi  követte el, és beismert egy korábban elkövetett emberölést is.

A vádirati tényállás szerint a 45 éves férfi január 11-ről 12-re virradóra az alkalmi szálláshelyén előzetes szóváltást követően több alkalommal fejbe vágta, majd tíz késszúrással megölte nőismerősét majd a kést a patakba dobta. Ezután a férfi a halott nő mellé feküdt majd nyugovóra tért. A nő holttestét a férje találta meg a másnap lepedőbe tekerve a híd alatt. Miután a rendőrök elfogták a férfi beismert egy másik gyilkosságot is.

A jelenleg a büntető szakaszában járó ügy részleteiből kiderül, a hajléktalan életmódot folytató férfi korábbi áldozatát élettársával ölte meg, amikor az áldozat a híd alatti matracon nemi kapcsolatot kívánt létesíteni vele. Ennek hallatán a 45 éves férfi felkapta a közelében lévő 8 centiméter pengehosszúságú kést, majd 5 alkalommal megszúrta a szintén hajléktalan áldozatát. Ezután a kést a nő magához vette és még további két alkalommal megszúrta a férfit, aki a szúrások következtében elhunyt. 

A bíróság közleménye szerint a történtek után az élettársa felszólította a férfit, hogy a holttestet a közelben lévő szemétkupacban rejtse el, azt rongyokkal fedje le, melynek férfi eleget tett. Ezután a a pár megváltoztatta tartózkodási helyét.

Az emberöléssel vádolt férfira az ügyészség életfogytiglant kért arra az estre, ha mindent beismer és lemond a tárgyalásról. Mivel férfi nem mondott le a tárgyalás jogáról, kettős gyilkosság ügyében a Balassagyarmati Törvényszék előtt csütörtökön felelhet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában