horror

2021.01.13. 12:36

Elfogták a salgótarjáni emberölés gyanúsítottját, aki egy korábbi gyilkosságot is beismert

A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették a feltételezett elkövetőt, aki egy tavalyi emberölést is beismert.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a rendőrség ügyeletére január 12-én 7 óra 35 perckor tettek bejelentést, hogy Salgótarjánban a Bajcsy-Zsilinszky út alatt, a Tarján patak piaci hídjánál egy elhunyt nőt találtak.

A megalapozott gyanú szerint egy 45 éves férfi január 12-re virradó éjszaka követte el a gyilkosságot, és beismert egy tavaly elkövetett emberölést is.

Kalmár Zsolt, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese szerdán online sajtótájékoztatón elmondta: kedd reggel egy férfi jelentette be a rendőrség ügyeletén, hogy hajléktalan életmódot folytató feleségét bántalmazták. Bár a rendőrökkel a mentők is perceken belül a helyszínre érkeztek, és megkezdték az életmentést, a nő a helyszínen meghalt.

Az ügyben ezután halált okozó testi sértés gyanúja miatt indított nyomozást a rendőrség ismeretlen tettes ellen. A bűncselekménnyel gyanúsított 45 éves hajléktalan férfit két órán belül elfogták. M. Szabolcs több késszúrással ölte meg a nőt hétfő este 10 óra és kedd reggel között egy híd alatt, a Vásártér közelében.

A férfi kihallgatása során beismerte az emberölést, részletes beismerő vallomást tett, és emellett egy szintén hajléktalan férfi tavaly szeptemberi megölését is a rendőrség tudomására hozta. A gyanúsítottal együttműködve megtalálták az áldozat holttestét – közölte Kalmár Zsolt.

A 45 éves férfit őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását.

A gyilkosság helyszínén készült fotók:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában