Börtönben

2022.02.21. 10:32

Letartóztatták a rétsági drogdílert

A nyomozási bíró elrendelte a február 17-én elfogott rétsági kábítószer-kereskedő letartóztatását.

Nool

Forrás: Police.hu

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványa alapján a nyomozási bíró elrendelte annak a 26 éves Nógrád megyei férfinek a letartóztatását, aki több ismerősének is értékesített kábítószert az elmúlt időszakban – írja közleményében a Nógrád Megyei Főügyészség.

A férfit tavaly szeptemberben már kihallgatták gyanúsítottként, mert hónapokig értékesített kábítószereket egy ismerősének. Az ősszel a gyanúsítottól levett vizeletmintából is három féle kábítószer – MDA és MDMA (extasy) illetve N-etil-hexedron – volt kimutatható, tehát nem csak árulta, hanem ő maga is rendszeresen fogyasztotta.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a rendőrök február 17-én este Rétságon ellenőrizték a férfit egy gépkocsi utasaként. Az intézkedés során átvizsgálták a személygépkocsit és onnan, ahol a férfi ült, előkerült egy alufólia pakett, benne kábítószergyanús anyaggal. Az autó jobb oldali első ajtójának térképzsebében találtak egy további alufólia pakettet is, amely fehér színű kábítószergyanús anyaggal volt szennyezett. A férfi ülése mögött további öt alufólia pakettet találtak a rendőrök, bennük kábítószergyanús anyaggal, összesen bruttó 24,48 gramm tömegben. A helyszínen elvégzett teszt kábítószernek minősülő ketamin jelenlétét jelezte a lefoglalt bűnjelekről, és az előzetes vegyészszakértői vélemény is megállapította, hogy a lefoglalt anyag kábítószert tartalmaz.

Az is kiderült, hogy a férfi februárban is folytatta kábítószer-értékesítési tevékenységét, egyik fogyasztójának például összesen 11 darab extasy tablettát adott el. 

A rendőrök a férfit kábítószer-kereskedelem, illetve kábítószer birtoklása miatt hallgatták ki gyanúsítottként, és kezdeményezték a letartóztatását. A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványa alapján a nyomozási bíró vasárnap elrendelte a férfi letartóztatását egy hónapra, a bűnismétlés megakadályozása érdekében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában