Mindent vittek

2022.01.22. 08:04

Betörtek, autót loptak, rongáltak: többmilliós kárt okozott a bűnbanda Salgótarjánban

A rendőrök előállították azt a 24 éves férfit és két társát, akik több alkalommal törtek be két ingatlanba és több millió forintos kárt okoztak.

Nool

Forrás: police.hu

Forras: police.hu

A Salgótarjáni Rendőrkapitányságra 2022. január 17-én 12 óra 15 perckor érkezett bejelentés, miszerint egy helyi épületbe ismeretlen személyek betörtek és azt megrongálva több értéket eltulajdonítottak − írja a police.hu

A salgótarjáni a széleskörű adatgyűjtés eredményként rövid időn belül beazonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 24 éves karancsaljai, és 21 éves etesi férfit, valamint a 22 éves salgótarjáni nő társukat.

A nyomozás adatai alapján a 24 éves férfi és két társa 2021 júliusától 2022. január 18-ig több alkalommal törtek be egy salgótarjáni több emeletes ingatlanba. A feltételezett elkövetők az épület egyik bejárati ajtajáról a láncot levágták, és egy fülkében a zárt helyiségek borítékban tárolt kulcsait megtalálták. A férfi és társai a termekből radiátorokat, lámpatesteket, konnektorokat, villanykapcsolókat és vezetékeket, szellőztető rendszereket működtető villanymotorokat és a lift mozgatásához szükséges mechanikus szerkezetet eltávolították és azok egy részét ellopták, másik részét elszállításra előkészítették.

A nyomozók megállapították azt is, hogy 2021. június 25. és 2022. január 18. előtti időszakban a 24 éves férfi és 21 éves társa több, míg nő társukkal egy alkalommal egy másik salgótarjáni telephelyre is betörtek. Az ingatlan kapujáról a láncot lávágták, illetve több helyen a kerítést megrongálták, a fém oszlopot meghajlították, és a drótkerítés szövését is megbontották. A férfi és társai a helyszínen tárolt több személygépkocsi szélvédőjét kitörték, összesen 17 gépkocsi ajtaját, motorháztetejét erőszakkal kinyitották, azokból az alkatrészeket kiszerelték és azokat, valamint az ott tárolt járművek közül három személygépkocsit ellopták.

A rendőrök a két férfit és nő társukat elfogták, a Salgótarjáni Rendőrkapitányságra előállították és többrendbeli folytatólagosan elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A hatóság tagjai a 24 éves férfit őrizetbe vették.

A nyomozók a gyanúsítottak lakhelyén és egyéb tartózkodási helyén megtartott kutatás során az ellopott tárgyak egy részét megtalálták, és vagyonvisszaszerzés céljából tőlük gépjárműveket és egyéb vagyontárgyakat is lefoglaltak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában