lánglovagok

2021.10.08. 10:29

Vizsgát tettek a Nógrád megyei hivatásos és önkéntes tűzoltók (fotók)

Gépjárműfecskendő és tűzoltótechnika kezelői vizsgát tettek a Salgótarjáni Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon szerdán szűkebb hazánk hivatásos és önkéntes tűzoltói.

Nool

Az elmúlt időszakban a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ kihelyezett képzésén lezajlott intenzív felkészítést követően számot adtak gyakorlati és elméleti tudásukról a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába tartozó hivatásos tűzoltók, valamint a megyénkben önkéntes tűzoltó és mentőszervezeti feladatokat ellátó egyesületi tagok is.

A vizsgáztatást az oktatási központ szakemberei hajtották végre, biztosítva ezzel, hogy a képzés résztvevői országszerte egységes elvárások szerint teljesítsék a feléjük támasztott követelményeket.

Az önkéntes tűzoltó szervezetek közül a Bokori Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a HELP Önkéntes Tűzoltó és Különleges Mentőegyesület és a Karancs Speciális Mentőszolgálat, Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület tizenkilenc tagja tett sikeres vizsgát. Nekik a motoros láncfűrész, a vízátemelő és zagyszivattyú, az áramfejlesztő, illetve a hidraulikus mentőszerszám készlet használatával kapcsolatos tudásukat kérték számon – közölte a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalos honlapján.

Emellett sikeres mentőszervezeti vizsgát tett csörlő használatából és teherkötözési ismeretekből az Ipoly-völgyi Különleges Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület három önkéntese is. A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományának huszonegy hivatásos tűzoltója tett gépjárműfecskendő kezelői, vízszállító jármű kezelői, valamint áramfejlesztő kezelői vizsgát – tették hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában