rács mögé kerül

2021.10.14. 12:01

Másfél év börtönre ítélték a férfit, aki volt barátnőjét és annak új párját bántalmazta Tarjánban

Közel kétszeresére súlyosbította a Balassagyarmati Törvényszék annak a 31 éves férfinak a büntetését, aki az utcán bántalmazta volt élettársát és annak párját.

G. K.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség 2020 augusztusában emelt vádat a férfi ellen, aki 2019 decemberében az éjjeli órákban, Salgótarjánban autózott az egyik ismerősével, amikor meglátta az utcán a volt barátnőjét. Ekkor kiszállt a járműből, a nőt arcon ütötte, majd meglökte. Ezt követően az ismeretlenül maradt sofőrrel együtt a nő új párjához rohant, a férfit a földre rántották, majd bántalmazták is – közleményben tájékoztatott a Nógrád Megyei Főügyészség.

Mint írják: a nő megpróbált segíteni a párján, amikor a tettes újból megütötte őt. Végül a két férfi beszállt a járműbe és elhajtottak.

Az ügyészség garázdaság és könnyű testi sértés miatt emelt vádat a férfi ellen, akit a Salgótarjáni Járásbíróság elsőfokon 10 hónap szabadságvesztésre és 2 év közügyektől való eltiltásra ítélt. A Balassagyarmati Törvényszék azonban az ügyészi fellebbezésnek helyet adva 1 év 6 hónap szabadságvesztésre súlyosbította a tettes büntetését.

Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában