Rendőrkézen

2020.11.13. 10:15

Az ügyészség súlyosításért fellebbezett a többszörös visszaeső tolvaj ellen

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádemelése nyomán a bíróság 4 év 4 hó börtönre ítélt egy 32 éves, többszörös visszaeső férfit, az ítélet ellen az ügyészség súlyosításért jelentett be fellebbezést.

Forrás: shutterstock

A vádlott 2018. nyarán egy órára kölcsönkérte egy ismerőse személygépkocsiját azzal, hogy Kisterenyére szeretne elmenni ügyet intézni. A kölcsönkapott gépkocsit a megadott időre nem vitte vissza, azzal a sértett tudta és beleegyezése nélkül Salgótarjánból egy Hajdú-Bihar megyei településre utazott, ahol másnap lezárt állapotban találták meg az autót.

A vádlott a személygépkocsiból eltulajdonított egy sarokcsiszolót, kulcskészletet és különböző szerszámokat is, mintegy 60.000 Ft értékben.

Mielőtt a gépkocsival elindult volna, a férfi Salgótarjánban egy benzinkútra ment, ahol 5.000 forint értékben tankolt, ezután bement az épületbe, az ülettérben nézelődött, majd az üzemanyag kifizetése nélkül elhajtott a gépjárművel.

A férfi 2018. augusztus 31-én dél körül egy salgótarjáni lakóházhoz ment, melynek ajtaját egy baltával befeszítette, és a házból arany ékszereket, órákat, elektronikai eszközöket zsákmányolt, ezek összértéke 223.000 Ft volt. A házban a tulajdonos által vezetett gazdasági társaság mintegy 1,5 millió Ft értékű étkezési utalványt tárolt, ezeket a vádlott szintén eltulajdonította a lakásából.

2018 szeptember végén a férfi egy Budapestről Miskolcra tartó vonaton egy utas bőröndjéből ellopott egy 14.000 Ft értékű számítógépes külső adattárolót.

A vádlottat 2018. szeptember 29-i bűncselekménye után vette őrizetbe a rendőrség, amikor is két ismerősének azt állította, hogy részükre márkás mobiltelefonokat tud jó áron, darabonként 50.000 forintért eladni. A korábban feltört salgótarjáni házhoz ment velük, azt állítva, hogy ez az otthona. Elkérte, majd átvette mindkét sértettől az 50.000-50.000 forint vételárat azzal, hogy kihozza a lakásából a mobiltelefonokat, azonban miután bement az ingatlan udvarába, a hátsó kapun távozva elmenekült a helyszínről.

Az ügyészség jármű önkényes elvétele, öt rendbeli üzletszerűen elkövetett lopás bűntette és két rendbeli üzletszerű csalás miatt emelt vádat a többszörös visszaeső, az utolsó cselekmény óta letartóztatásban lévő férfi ellen.

A Salgótarjáni Járásbíróság valamennyi vádpontban bűnösnek mondta ki a férfit, és 4 év 4 hónap szabadságvesztésre ítélte, valamint 5 élvre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az ügyészség a büntetés súlyosítása, hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabása érdekében fellebbezett az ítélet ellen.

Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában