ügyészség

2020.09.10. 13:13

Ezúttal rablás miatt került rács mögé a megrögzött salgótarjáni bűnöző

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványa nyomán a nyomozási bíró elrendelte annak a 30 éves salgótarjáni férfinek a letartóztatását, aki különös visszaesőként követett el rablást a megyeszékhelyen.

Forrás: shutterstock

A 30 éves gyanúsított szeptember 5-én késő este az egyik salgótarjáni élelmiszerbolt mögötti füves területen odament a sértetthez, és mivel nem volt pénze, felszólította a sértettet a nála lévő készpénze átadására. Miután a sértett ezt megtagadta, a pénz megszerzése érdekében bántalmazni kezdte őt, mintegy 10-15 alkalommal ütötte meg ököllel a fején és a védekezésre felemelt kezén.

Ezután ismét követelni kezdte a sértett pénzét, aki az elszenvedett bántalmazás miatt a nála lévő 14.000 forintot átadta neki. A férfi ekkor a zsákmányolt pénzzel együtt elmenekült a helyszínről.

Az ügyészség tájékoztatása szerint a gyanúsított többször volt már büntetve vagyon elleni bűncselekmények miatt, legutóbb 2017 őszén szabadult az ugyancsak rablás miatt kiszabott börtönbüntetéséből. Jelenleg is több büntetőeljárás folyik ellene, de sem a rendőri nyomozások, sem a korábbi vádemelés, és a vele szemben kiszabott eddigi szabadságvesztések sem tartották őt vissza az újabb erőszakos bűncselekmény elkövetésétől.

A Salgótarjáni Járásbíróság ezért az ügyészi álláspontot mindenben osztva, a bűnismétlés veszélyére figyelemmel elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

Borítóképünk illusztráció!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában