Káresetek

2024.06.11. 13:50

Csaknem háromszázszor vonultak viharkárhoz a nógrádi tűzoltók

Közel háromszáz bejelentés érkezett hétfőn a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra az előző éjszakai viharkárok miatt – közölte Kapás Márton, a megyei igazgatóság szóvivője.

Nagy Orsolya

A vihar Kisterenyén óriási károkat hagyott maga után hétfőn

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

Mint arról a szóvivő portálunknak beszámolt, a viharos erejű szél hatására rengeteg fa kidőlt és sok faág lehasadt, több épület pedig megrongálódott. Hozzátette: a viharkárok felszámolásában negyvenhét hivatásos tűzoltó vett részt tíz technikai eszközzel, valamint hat önkéntes tűzoltó egyesület és egy mentőcsoport is közreműködött.

viharkár, tűzoltók
A vihar Kisterenyén óriási károkat hagyott maga után hétfőn
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool.hu

Bátonyterenyén volt a legtöbb viharkár

– Bátonyterenyén, a Váci Mihály és az Abonyi úton megbontotta a szél több családi ház tetőszerkezetét. Volt, ahol az épület kéménye is ledőlt, tovább rongálva a tetőt. A városban egy Orgona úti raktárépület kazettás üvegfala veszélyesen megdőlt. Ezen kívül a Kossuth úton egy négyszintes ház héjazatáról leszedte a szél a burkolatot. Mivel az épület egyik lakása beázott, ezért lakóját ideiglenesen rokonok fogadták be – mondta Kapás Márton, aki elárulta, hogy az egységek címről címre haladva számolták fel a káreseteket.

Patak is kilépett a medréből

A szóvivő arra is kitért, hogy Karancsberényben a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadék miatt megáradt és kilépett a medréből a Dobroda-patak. A víz a Kisaranyi úton több lakóházat veszélyeztetett. A HELP Önkéntes Tűzoltó és Különleges Mentőegyesület tagjai siettek a helyszínre, akik homokzsákok kihelyezésével segítettek a védekezésben.

Így előzheted meg a viharkárokat:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában