Időjárás

2023.08.05. 07:47

Sok felhő lesz ma felettünk, többfelé számíthatunk időnként esőre, záporokra, zivatarokra Nógrádban is

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kettes fokozatú, vagyis narancssárga időjárási riasztást adott ki az ország hét – így többek között Nógrádra is – a következő órákban hevesebb zivatarra lehet számítani, a villámlások mellett kockázatot jelenthet a zivatarokat kísérő szél és jégeső is.

Nool.hu

Forrás: Shutterstock | Illusztráció

A Köpönyeg előrejelzése szerint ma délnyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, délutántól egyre többfelé várható eső, zápor, majd zivatarok akár felhőszakadással. Az északnyugatira forduló szél megerősödik. 19 és 31 fok között változik a hőmérséklet, nyugat felé haladva lesz hűvösebb.

A hidegfronti hatás mellett a helyenként megélénkülő szél és helyi záporok, zivatargócok miatt tapasztalható légnyomás ingadozás sokaknak okozhat kellemetlenséget. Az olyan általános tünetek mellett, mint a tartós, migrénes fejfájás, ingerlékenység, alvászavar, koncentrációs problémák várhatóan erősödni fognak a krónikus betegségek tünetei is. Az arra érzékenyeknél vérnyomás ingadozás, szédülés jelentkezhet.

Vasárnap délutánig az erősen felhős, vagy borult égből sokfelé várható eső, zápor, zivatar. Délután már szakadozhat a felhőzet, de még ekkor is szórványosan lesz csapadék. Sokfelé erős, olykor viharos lesz az északnyugati szél. Mindössze 15 és 24 fok közötti értékeket mérhetünk, kora őszies idővárható.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!