Időjárás

2023.03.06. 07:30

Egész héten borongós, hideg idő lesz megyeszerte, a havazás sem kizárt

Ma kevés napsütés lesz, többfelé számíthatunk esőre, Nógrád egyes helyein akár havas eső, hószállingózás is lehet.

Nool

A tavaszias idő pár napra újra teret enged a hidegnek

Forrás: Shutterstock

A Köpönyeg előrejelzése szerint ma nagyrészt erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Reggel elszórtan, délután főleg délen várható eső, a hegyekben esetleg havas eső. 5 és 11 fok között alakul a hőmérséklet. A délnyugati, majd a nyugati szél néha megélénkül.

Kettős fronthatás terheli szervezetünket. A melegfrontra érzékenyekre gyakorol kifejezettebb stresszt az időjárás. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, csökkenhet a teljesítőképességük. A szív-és érrendszeri betegeknél gyorsabbá válhat a szívműködés, emelkedhet a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (agyvérzés) és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások (szívinfarktus). A megfigyelések szerint a hidegfrontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is fokozottabb lehet.

Kedden is marad a borongós idő. Az erősen felhős égből eleinte délen, majd délutántól szórványosan máshol is előfordul záporeső. Élénk lesz a délies szél. 4-10 fok valószínű.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!