Esernyő

2022.05.24. 07:47

Zivatarok miatt adtak ki figyelmeztetést Nógrád megyére

A nap első felében - a délnyugati tájakat leszámítva - többfelé várható eső, zápor, zivatar

Nool

Forrás: met.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a vastagabb, zártabb felhőzet kelet felé vonul és szakadozik, ezzel együtt a csapadéktevékenység is gyengül, szűnik, az északkeleti tájakon már csak kevés helyen eshet. Mögötte kisüt a nap, de nyugat felől ismételten fátyolfelhők sodródnak fölénk, továbbá gomolyfelhők is képződhetnek, amelyekből a Dunántúlon - nagyobb számban késő délutántól, estétől - zápor, zivatar is kialakulhat. 

A délkeleti, keleti szelet élénk, zivatarok környezetében erős lökések is kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország döntő részén 24 és 32 fok között várható, ám a tartósabban felhős, csapadékos keleti részeken 20 fok körüli értékeket is mérhetünk. Késő estére többnyire 15 és 21 fok közé hűl le a levegő.

A Köpönyeg szerint szerdán gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. Eleinte csak elszórtan, estétől nyugat felől egyre többfelé alakulhat ki zápor, zivatar. Erős, zivatarok környezetében viharos lesz az ÉK-i, majd az ÉNy-i szél. 25-32 fokos nyárias meleg lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!