Időjárás

2022.01.30. 08:24

Citromsárga riasztást adtak ki megyénkre a viharos széllökések miatt

Az Országos Meteorológiai Szolgálat citromsárga riasztást adott ki az erős szél veszélye miatt vasárnapra Nógrád megyére.

Nool

Forrás: Illusztráció | Shutterstock

Mint arról korábban beszámoltunk vasárnap a délelőtti órákban sokfelé viharossá fokozódik az északnyugati szél. Elsősorban az ország északi területein akár 100 kilométer per órát meghaladó széllökések sem kizártak, a magasabban fekvő területeken 110 kilométer per órát meghaladó lökések is előfordulhatnak. A légmozgás csak a késő éjszakai órákban veszít erejéből.

A szombati narancssárga figyelmeztetésből vasárnapra már citromsárga riasztást lett. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú riasztást adott ki az erős szél veszélye miatt vasárnapra Nógrád megyére, amelyből akár piros riasztás is lehet. 

Forrás: met.hu

A köpönyeg.hu előrejelzése alapján a viharos szél hatására csökken a felhőzet. A felhőátvonulásokból futó záporok, hózáporok alakulnak ki. A hőmérséklet 6 és 11 fok között alakul. 

Vasárnap erős hidegfronti hatás érvényesül amely leginkább a szív-és érrendszeri megbetegedésben szenvedőket és időseket viselheti meg, de mindenki számára megterhelő lehet. Az arra érzékenyek feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza. A megfigyelések szerint a frontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is növekedhet – olvasható a köpönyeg.hu oldalon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!