Időjárás

2021.05.13. 21:45

Érdemes magunkkal vinni az esernyőt: megyeszerte esővel indul a hétvége

Nem sok napsütésre számíthatunk a hétvégén.

Nool

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Ahogy arról korábban beszámoltunk pénteken is érdemes lesz magunknál tartani az esernyőt. Habár hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap, többfelé várható eső, zápor és helyenként zivatar is előfordulhat. A hőmérséklet 18 és 23 fok között alakul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétvégén sem számíthatunk jobb időre, szombatra és vasárnapra is zivatarveszély miatt adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti majd, emellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat.

Fotó: met.hu

Szombaton a dél felől erősen megnövekvő magasszintű felhőzet mellett gomolyfelhő-képződés várható, így több-kevesebb – jobbára szűrt – napsütésre is számíthatunk. Szórványosan alakul ki zápor, zivatar. A légmozgás többnyire mérsékelt marad, zivatar környezetében lehet szélerősödés – írja a met.hu.

Fotó: met.hu

Vasárnap nyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet, délelőtt a Dunántúlon, délután keletebbre is. Kezdetben több helyen várható eső, zápor, elszórtan zivatar, délután már csak a Dunától keletre valószínű csapadék, de ott is egyre kevesebb helyen. Az északnyugati, nyugati szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. Zivatar térségében viharossá is fokozódhat a szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 18 és 23 fok között várható, míg vasárnap hajnalban 9, 14 fokról napközben 17, 22 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!