Pénzügyek

2024.03.28. 07:57

A Fundamenta és az MBH nógrádi ügyfelei előtt is új lehetőségek nyílnak

A Fundamenta-Lakáskassza Zrt. többségi tulajdonosává vált a jelentős nógrádi ügyfélkörrel is bíró MBH Bank – tájékoztatta szerkesztőségünket szerdán a pénzintézet. Ígéretük szerint mind a Fundamenta, mind az MBH meglévő és jövőbeni ügyfelei számos új befektetési, biztosítási és hiteltermékhez juthatnak majd így.

Nool.hu

Bővülnek a Fundamenta lakáskassza ügyfeleinek lehetőségei. Képünk illusztráció.

Forrás: MW / VG.hu

A szükséges engedélyek megszerzése után lezárult a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. 76,35 százalékos tulajdonrészének megvásárlására vonatkozó részvényadásvételi folyamat, amelynek értelmében az MBH Bank vált a társaság többségi tulajdonosává. A Fundamenta ezentúl az MBH Bank konszolidált leányvállalataként, de önálló entitásként működik tovább. Az MBH Bank célja, hogy a tranzakció nyomán az MBH Bank a Fundamentával kiegészülve a hazai megtakarítási és jelzáloghitel-piac vezető szereplője legyen – írták a Nool.hu-hoz eljuttatott közleményükben.

A Fundamenta tulajdonosa az MBH Bank
Fundamenta-akvizíció: dr. Barna Zsolt, az MBH Bank elnök-vezérigazgatója és Mike Kammann, a Bausparkasse Schwäbisch Hall AG igazgatóságának elnöke
Forrás: beküldött fotó

Mint fogalmaznak, szinergiákon alapuló otthonteremtési ökoszisztéma épül náluk. Az MBH Bank célja ennek jegyében, hogy a két vállalkozás között már meglévő és még kiaknázatlan szinergiák révén a Fundamenta csoporttal kiegészülve, a hazai megtakarítási és jelzáloghitel-piac vezető szereplőjévé váljon.

A Fundamenta meglévő ügyfelei is jól járnak

Az akvizícióval a Fundamenta jelenlegi és jövőbeni ügyfelei mostantól egy stabil, tőkeerős bank biztos hátterének, országos fiókhálózatának és széleskörű termékportfóliójának előnyeit is élvezhetik. A termékpaletták kombinálásával, banki, lakás-takarékpénztár és biztosítási termékek összekapcsolásával, valamint az ügyintézés hatékonyságának növelésével számos új befektetési, biztosítási és hiteltermékhez juthatnak majd a keresztértékesítés során az ügyfelek.

Az MBH Bank kiterjedt fiókhálózata és a Fundamenta Személyi Bankár hálózata együttesen a hazai piacon olyan értékesítési erőt képvisel, amelyre támaszkodva a bank átfogó megtakarítási és ingatlanhitelezési ökoszisztéma létrehozását tervezi, tovább erősítve a piaci pozícióját, valamint szerepét olyan területeken, mint a lakás-előtakarékosság, ingatlanközvetítés, lakáshitelezés és zöldenergia. Kiemelt cél továbbá a Fundamenta hitelezési képességének növelése, a hitelezési volumen növelésével és a megtakarítási állomány bővítésével. Emellett az MBH Csoport 1,5 millió meglévő lakossági ügyfele további potenciált nyújt a lakás-takarékpénztári termékek népszerűsítésében.

Jelentős növekedés és fiatalodó ügyfélkör

A közleményből megtudtuk, hogy az akvizíció az MBH Bank számára jelentős növekedést jelent: 480 ezer ügyféllel, 530 milliárd forint hitel- és 570 milliárd forint betétállománnyal gyarapszik. Az MBH Bank stratégiai célja az ügyfélbázisának fiatalítása és a fiatalok hatékony megszólítása, amelyet a tranzakció nyomán a bankcsoporthoz kerülő ügyfélállomány nagymértékben támogat.

– Büszkék vagyunk arra, hogy a Fundamenta márka, amely 27 év alatt mára az otthonteremtés meghatározó szereplőjévé vált, az MBH Bankcsoport égisze alatt működhet tovább. Biztosak vagyunk abban, hogy mind az MBH Bank, mind a Fundamenta ügyfelei számára jelentős előnyökkel jár az akvizíció nyomán épülő új ingatlanfinanszírozási és megtakarítási ökoszisztéma – mondta el dr. Barna Zsolt, az MBH Bank elnök-vezérigazgatója a szerződés aláírásának apropóján szervezett eseményen.

Mike Kammann, a Bausparkasse Schwäbisch Hall AG igazgatóságának elnöke ugyanott hangsúlyozta: – A Bausparkasse Schwäbisch Hall és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. között mindig is szoros volt a kapcsolat, különösen a vállalatok és a munkatársak közt, ezért nem volt könnyű döntés számunkra a Fundamenta eladása. Azonban meg vagyunk győződve arról, hogy helyi befektetőként az MBH Bank, mint Magyarország második legnagyobb bankja, a legjobb lehetőség a Fundamenta fejlődésére – a piac, az ügyfelek és a munkatársak szempontjából is –, és ez erősíti a Fundamenta pozícióját Magyarországon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!