Kereskedelem

2022.12.17. 18:42

Nógrádi kisboltok is pályázhatnak a milliós támogatásra

Egy új pályázati felhívás keretében minden 2000 lélekszám alatti településen működő kisbolt pályázhat működési támogatásra, például rezsiköltségének elszámolására.

Nool

Támogatásra pályázhatnak a falusi kisboltok

Forrás: MW

Fotó: Flajsz Péter, 24 Óra

Mint arról december elején beszámoltunk, érkeznek a bérköltség-támogatások a falusi kisboltok számára, valamint újabb pályázati lehetőséggel is támogatja azokat a kormány. Utóbbira a Nógrád Megyei Kormányhivatal a Facebook-oldalán hívta fel az érintettek figyelmét a minap. A kormány közösségi oldalának bejegyzését megosztva azt írták: a Magyar Falu Program keretében újabb támogatással segítik a vidéki településen működő vállalkozásokat.

Még februárban írtunk arról, hogy a széles körű kisboltfejlesztési programnak köszönhetően az idén látványos fejlődés valósul meg a vidéki Magyarország élelmiszer-ellátó rendszerében. Az árstop okozta veszteségek ellenére a legkisebb településeken is bizakodnak a kereskedők, akik a jelentős bérkiáramlások miatt az év végéig nagyarányú forgalomnövekedéssel számoltak már akkor is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!