Failoni Donatella

2023.04.07. 13:55

Oszter Sándor özvegye elárulta, kivel tölti idén a húsvétot

Failoni Donatella a Balaton szerelmese, minden nyarat a balatonrendesi házukban tölt. Oszter Sándor özvegye elárulta, hogy idén hol és kivel tölti a húsvéti hosszúhétvégét.

A.E.

Oszter Sándor és Failoni Donatella 42 évet éltek együtt boldog házasságban

Forrás: Bors

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, Oszter Sándor 73 éves korában hunyt el 2021. október 29-én. Özvegyével, a zongoraművész Failoni Donatellával a Nógrád vármegyei Diósjenőn éltek, a nyári időszakot pedig szívesen töltötték balatonrendesi házukban. Oszter Sándor életének utolsó percei is a balatonrendesi házhoz kötődnek, feleségével a tragédia idején is épp ott tartózkodtak.

Özvegye máig a Balaton szerelmese, férje halála óta is minden évben, koratavasszal a balatonrendesi házukba költözik, és csak késő ősszel tér vissza Diósjenőre. Ez idén sincs másképp, a húsvéti ünnepek azonban eltérnek most a megszokottól: a lánya és az unokája helyett barátok garmadával tölti a hosszúhétvégét – írja a Bors. A zongoraművész lelkében bár hatalmas űrt hagyott élete nagy szerelme, mára mégis megtanult élni nélküle, hiszen nem volt más választása.

Failoni Donatella a diósjenői birtokon álló házukban
Failoni Donatella a diósjenői birtokon álló házukban
Forrás: Bors

A lap tudósítása szerint Failoni Donatella 11 éve vonult nyugdíjba, az Állami Operaház főtitkára volt, ma már a kertészkedés, a főzés, az olvasás és az írás tölti ki a mindennapjait.

Egy jó ideje dolgozom az önéletrajzi könyvemen, és már sokat írtam, de még rengeteg történet van, amit papírra kellene vetni, csak mindig van valami más dolgom – szabadkozott nevetve a zongoraművész, akit a balatoni házában ért utol telefonon a Bors. Mint azt elárulta, már hetekkel ezelőtt leköltözött a Balaton északi partján álló házba, s természetesen a húsvétot is ott tölti. 

Failoni Donatella imád a Balatonnál élni
Failoni Donatella imád a Balatonnál élni
Forrás: Bors

Úgy alakult, hogy a lányom és az unokám nem tudnak jönni, így a barátaimmal beszéltem meg, hogy programozunk. Igazi átjáróház lesz itt! Sütünk-főzünk. Vagy egy nagyszerű barátnőm, akit már gyermekkorunk óta ismerek, akkor jöttünk össze, amikor meghaltak a szüleink. Szóval ezzel a barátnőmmel egyszer karácsonyi bejgliket sütöttünk és még valami mást is, amit, amikor kész lett, letettük a földre hűlni. Talán mondanom sem kell, hogy valaki belelépett.... Azóta ennek a sütinek "belelépett süti" a neve, nem is emlékszem az eredetire, na szóval olyat is csinálok most húsvétra. Imádom a török konyhát, Bureket is készítek a vendégeknek, szóval lesz dolgom elég – mesélte Oszter Sándor, azaz az ország Rózsa Sándorának özvegye

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!