Adományokat is átadott

2022.02.09. 19:05

A védőoltás fontosságára hívta fel a Vizsláson élők figyelmét Gáspár Zsolt (fotók és videó)

Telt ház fogadta szerdán a település művelődési házában Gáspár Zsoltot – azaz Zsolti gazdát –, aki az oltás fontosságáról és a személyes kórházi élményeiről mesélt a megjelenteknek. A jó tanácsokon túl a nógrádi celeb id. Gáspár Győző és Bangó Nándor társaságában karitatív adományokat is átadott a vizslásiaknak, akik így kisgyermekeknek való ruhákkal és száraz élelmiszer csomagokkal térhettek haza.

Veres Edina

Fotó: Hüvösi Csaba

A vizslási művelődési házban nem maradt szék üresen szerdán, amikor is országjáró körútja során a településre érkezett Gáspár Zsolt – azaz Zsolti gazda –, édesapja, idősebb Gáspár Győző és nagybátyja, Bangó Nándor kíséretében. 

A megjelenteket elsőként a község polgármestere, Sándor József köszöntötte. Mint fogalmazott: Zsolti gazda felvállalta azt a missziót, hogy az országot járva ráirányítja az emberek figyelmét az oltás felvételének fontosságára. A falu első emberétől dr. Becsó Károly országgyűlési képviselő vette át a szót, aki a község vezetését és a Gáspár család kezdeményezését méltatva rámutatott: közel két éve „él” velünk ez a vírus, ami az emberek lelke mellett megviseli a társadalmat, a gazdaságot és az egészségügyet is. 

Ezt követően Gáspár Zsolt beszélt a vakcina felvételének fontosságáról az egybegyűlteknek, akikkel megosztotta a kórházi élményeit is. Megkaptam az első oltást, majd három héten keresztül minden rendben volt, utána lettem beteg. Közben édesapámat is megfertőztem. Az intenzív osztályon feküdtünk, az oxigén mellett különböző kezeléseket kaptunk. – Minden lepergett előttem: mi lesz a három gyermekemmel, az édesapámmal, illetve a bácsikámmal, aki szintén rosszul lett a vírus miatt. A tapasztalataim megosztásával szeretném megelőzni, hogy másoknak is át kelljen élnie mindezt. Így, ha már csak az első oltásra elmegy mindenki, az nagy dolog. Azoknak pedig, akik a másodikon is túl vannak azt javaslom, hogy mielőbb vegyék fel a harmadikat – fejtette ki a nógrádi celeb, aki köszönetét fejezte ki a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház - Rendelőintézet szakszemélyzete felé, akik elmondása szerint megmentették őket

Gáspár Zsolt a Nool.hu érdeklődésére továbbá azt is elárulta: több mint negyven helyszínen, így például Nyíregyháza és Kaposvár környékén, de Veszprém, illetve Zala megyében is jártak már a körút során. További negyven helyszín van még hátra. Nógrád megyében is több községet tervezünk felkeresni, így édesapám a napokban felvette a kapcsolatot a polgármesteri hivatalokkal és a kisebbségi önkormányzatokkal. – Előreláthatólag ellátogatunk még Magyargécbe, Ceredre, Bátonyterenyére és Mátraverebélybe is. Sok kisebb falut szeretnénk érinteni a körút során, hogy az azokban élő emberek is tisztában legyenek az oltás előnyeivel, veszélytelenségével, és minél előbb vegyék azt fel – mondta Gáspár Zsolt, aki az eddigi tapasztalatokkal kapcsolatban kifejtette: nagy érdeklődés övezi a rendezvényeiket, azokon tízből hozzávetőleg négy embert tudnak meggyőzni az oltás fontosságáról. A nógrádi celeb ugyanakkor kiemelte, hogy a kezdeményezésük még gyerekcipőben jár, ugyanakkor büszke az abban szerepet vállalókra, így például édesapjára és a stáb tagjaira.

Ezt követően id. Gáspár Győző, és Bangó Nándor kapott szót, majd esemény végén a rendezvény főszereplői karitatív adományokat, ruhákat és száraz élelmiszer csomagokat osztottak ki az egybegyűltek között.

Több mint százezer nógrádi van már beoltvaAz eseményen dr. Imre István, a település háziorvosa az egybegyűlteknek elmondta, hogy Vizsláson az oltás miatt egyetlen esetben tapasztalt negatív reakciót. Az érintettnél bőrallergia alakult ki, ami hamar rendbe jött. 

– Egy „jóindulatú” vírusvariáns, az omikron került az előtérbe. Két forgatókönyv létezik. Az egyik, hogy átimmunizálja a lakosságot és megszabadulunk a járványtól. A másik lehetőség, aminek talán kisebb a valószínűsége, hogy egy új, agresszív mutáció alakul ki. Az oltás egyik lényege, hogy védjen minket egy esetleges agresszívabb vírustól – hangsúlyozta a háziorvos. 

A Koronavírus Sajtóközpont tájékoztatása szerint február elején Nógrád megyében az oltottak aránya a lakossághoz viszonyítva ötvenkilenc százalék. Ez azt jelenti, hogy több mint 103 ezren vannak már beoltva, az oltottak hatvan százaléka már a megerősítő oltást is felvette. Ez az érték megfelel az országos átlagnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!