Krimi

2023.09.25. 05:00

Magyarországon fogták el az Ausztriából menekülő gyilkost

A gyilkosság a nyílt utcán, egy pláza előtt történt, a járókelők szeme láttára.

Forrás: MTI

Vasárnap fogták el a menekülő gyanúsítottat a magyar rendőrök, aki miután brutális kegyetlenséggel agyonlőtt egy 34 éves férfit Bécsújhelyen (Wiener Neustadt), Magyarországra menekült.

Egy török származású áldozatot három lövéssel öltek meg hajnali fél egy körül – tudósít az Index. A parkoló, ahol az eset történt ekkor teljesen tele volt, így több száz látogató láthatta a véres eseményeket. A 42 éves gyanúsított a lövöldözés után autóval Magyarországra menekült, feltételezhetően azért, mert Wiener Neustadt közel esik a magyar határhoz, körülbelül egy óra alatt elérhető.

A gyanúsítottat végül vasárnap hajnalban kapták el a magyar hatóságok, a kiadott uniós elfogatóparancs alapján.

Az érintett osztrák település polgármestere, Klaus Schneeberger is megszólalt az ügyben, és megköszönte a magyar hatóságoknak a gyilkos elfogását:
„Mint mindenki mást, engem is megdöbbentett a ma éjjeli szörnyű tett. Ha belegondolunk, hogy több száz ember – többségében fiatalok – voltak a helyszínen, felfoghatatlannak tűnik az egész borzalmas eset. Megkönnyebbültem és örülök, hogy az elkövetőt már elkapták, és azonnal elindulhat az eljárás ellene” – mondta a polgármester.

„Szeretném kifejezni hálámat a végrehajtók kiváló munkájáért és a tanúk értékes vallomásáért”

– tette hozzá a városvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában