Nool.hu videó

2023.08.26. 16:38

Eredményesen futottak a gyarmati diákok az Atlétikai Világbajnokságon (videó)

Az Atlétikai Világbajnokság programjaként diákolimpikonok futottak szombat délelőtt 10x200 méteres váltóversenyt. A balassagyarmati Dózsa György Általános Iskola diákjai a 6. helyen végeztek a Nemzeti Atlétikai Központban.

Lukács Zsófia

Hatodik helyen végeztek a gyarmati diákok a világbajnokságon

Forrás: Beküldött

A balassagyarmati iskola diákjai Márton Anita olimpiai bronzérmes, világbajnoki ezüstérmes, fedett pályás világbajnok magyar súlylökő szereplése után léptek pályára a Budapesten rendezett Atlétikai Világbajnokságon. A Magyar Diáksport Szövetségnek és a világbajnokság szervezőbizottságának köszönhetően egy 10x200 méteres diákváltó versenyszámban láthatták a nézők a gyarmati futókat. Olyan csapatokat hívtak meg a versenyre, akik a 2022/2023. tanévben eredményesen szerepeltek a Diákolimpia Ügyességi- és Váltófutó Csapatbajnokságon

A gyerekek mindent beleadtak
Fotó: Ember-Lukács Zsófia / Forrás: Nool

–  A váltó tagjai 11-12-13 éves gyerekek, ezt a speciális váltót 5 lány és 5 fiú alkotta. Emellett két fő tartalék futóval, 2 felkészítő nevelővel, köztük Gaál Péterrel a csapat edzőjével, valamint 40 kísérővel érkeztünk Balassagyarmatról, akik a lelátón izgulták végig a versenyt. Bízunk benne, hogy ez az esemény a hatalmas élmény mellett további lendületet is ad a sportoláshoz a diákjainknak –  mondta el portálunknak a helyszínen Körmendy Nikolett, a diákok edzője. Hozzátette, hogy tanév végén érkezett egy megkeresés a Magyar Diáksport Szövetségtől, amely alapján benyújtottak egy pályázatot, majd a 2022-2023-as tanévben elért eredmények alapján választották ki a pályázók közül az arra legérdemesebb 8 iskolát.

Minden csapatban először a lányok kezdtek, és őket követték a fiúk, majd nemenként felváltva futottak a csapatok.  A versenyen 8 iskola vett részt, a Balassagyarmati Dózsa György Általános Iskola mellett több budapesti és vidéki intézmény is képviseltette magát a versenyszámban. A gyarmati futók a hatodik helyen végeztek a diákváltóban.

A budapesti atlétikai világbajnoksággal kapcsolatos cikkeinket itt olvashatja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!