Álomutazó

2018.09.07. 10:20

Megrendezte élete első klipjét Szabó Győző

Decemberben újra jelentkezik az Álomutazó című népszerű mesemusical, idén hat előadást terveznek a szervezők. Szabó Győző videoklipet rendezett a darab egyik dalából.

Budapest, 2017. december 21. Stohl András (b) és Szabó Gyõzõ az Álomutazó címû családi mesemusical jelmezes fotóspróbáján a BOK Sportcsarnokban 2017. december 21-én. Az elõadást Juronics Tamás rendezte és koreografálta, bemutató december 26-án. MTI Fotó: Mohai Balázs

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Mohai Balázs

Egy vadonatúj klip is elkészült az Álomutazó egyik legnagyobb slágeréhez, illeszkedve az iskolakezdéshez is, a Hekkeld meg a sulit! című dalhoz, amelyet a darabban Vigyor, azaz Ábel Anita énekel az Álomutazó főhősével, Tomival. A dalfilm érdekessége, hogy nem más rendezte, mint az Álomutazó Bárány szerepét játszó Szabó Győző, akinek ez volt az első ilyen jellegű munkája.

A klipet itt tudja megtekinteni:

„A koncepció lényege, ami tulajdonképpen ennek a számnak a lényege – az eredeti produkcióban is -, hogy »dobd el az agyad, rossznak lenni mindig jó« és az, ami a darabban is történik, hogy egy adott ponton, kiborítva a tanárnőt, a gyerekeké lesz egy kis időre az iskola” – foglalja össze röviden a klip történetét Szabó Győző, aki bevallotta, hogy nagyon szeret gyerekekkel dolgozni, ahogy fogalmazott: „Szeretem a gyerekeket és ők is szeretnek engem, így aztán nem volt nehéz rávenni őket, hogy dobják el az agyukat.”

A klip werkfilmjét pedig itt láthatja:

Az Álomutazó című mesemusical olyan világban játszódik, ahol már senki sem alszik, ezért senki nem is álmodik. Az emberek napi 24 órát dolgoznak, a gyerekek szinte az egész napjukat a suliban töltik, és csak azért mennek haza, hogy megcsinálják a házi feladatot. Az élet minden területét a mesterséges intelligencia irányítja, és még a pislogás is a hatékonyság elleni bűntettnek számít. A történet főhőse Tomi, a tízéves kissrác azonban egy álombárány segítségével harcba indul az álomvilág megmentéséért. A darabot Juronics Tamás rendezte.

Borítóképünkön Stohl András (b) és Szabó Győző az Álomutazó című családi mesemusicalben

MTI Fotó: Mohai Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában