Foglalkozások

2022.08.23. 18:27

Szakmák világába tettek kirándulást a Nógrád megyei általános iskolások

Immár hatodik alkalommal szerveztek nyári tábort általános iskolás diákoknak a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum (NMSzC) Stromfeld Aurél Technikum oktatói.

V. E.

Tíz általános iskolás diák ismerkedett az intézményben tanulható szakmákkal

Forrás: Beküldött fotó

A napokban lezajlott foglalkozások alatt elsősorban a hatodik és a hetedik osztályt végzett fiatalok próbálhatták ki a számítógépes rajzolást, a CNC gépkezelést, illetve a kézi anyagmegmunkálást. Mindezek mellett pedig játékos angol és „rendkívüli” testnevelés óra is színesítette a programjukat.

A cél az volt, hogy a gyerekek bepillantást nyerjenek a technikumi és a szakképző iskolások életébe, valamint a szakmák varázslatos világába.

Máté Gábor, a salgótarjáni technikum szakmai igazgató-helyettese elmondta: a Stromfeld három napos nyári táborában tíz általános iskolás diák ismerkedett az intézményükben tanulható szakmákkal.

– Az oktatókon kívül két végzős gépgyártó szakos növendékünk is segítette a „kicsik” munkáját. Szerettük volna az élményeket maradandóvá tenni, ezért a gyerekek által készített tárgyakat, így egy-egy fa szélmalom makettet és az iskola logójával díszített kulcstartókat a táborozók haza is vihették emlékbe – fejtette ki Máté Gábor, aki azt is hozzátette: bíznak benne, hogy az általános iskola elvégzése után minél több táborost viszontláthatnak majd valamelyik osztályukban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!