Örömhír

2022.07.12. 19:00

Teljesen felújított óvoda fogadja majd a somoskőújfalui csemetéket

A napokban megkezdődött a helyi óvoda felújításának a következő üteme – osztotta meg portálunkkal az örömhírt dr. Tóth László, Somoskőújfalu polgármestere.

Gerhát Karina

Forrás: Archív fotó

Mint arról  korábban már beszámoltunk, erre a projektre több mint 27 millió forintos támogatást kapott az önkormányzat a Magyar Falu Programnak köszönhetően.

 – A jelenlegi munkálatok keretében egy irodahelyiséget, egy fejlesztőszobát, továbbá az óvodai dolgozók számára egy öltözőt is kialakítanak, valamint modernebbé válnak az eddig még fel nem újított helyiségek is. A projekt befejezése után egy belülről teljesen megszépült épület fogadja majd a gyermekeket és a pedagógusokat – emelte ki dr. Tóth László.

Hozzátette továbbá: a nyár folyamán még egy sikeres épületfelújítási pályázat megvalósítását is szeretnék elkezdeni. Arról is beszámoltunk már korábban, hogy az önkormányzat az iskolai tornacsarnok öltözőjének az energetikai korszerűsítésére közel 36 millió forintos támogatást kapott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz jóvoltából. A modernebbé tétel a tervek szerint augusztusban kezdődik majd el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!