Nyertes pályázatok

2022.04.23. 08:36

Hatvannyolcmillió forintos támogatást kapott Somoskőújfalu

A különféle támogatásoknak köszönhetően az elmúlt esztendőkben több jelentős összegű beruházás is megvalósult már a településen, és továbbra sincs megállás a fejlesztésekben.

G. K.

Dr. Tóth László örömmel sorolta a fejlesztéseket

Forrás: NMH Archív | Fotó: Hegedűs Márk

Három újabb nyertes pályázatot is magáénak tudhat a község, így mintegy 68 millió forintból fejlődhet Somoskőújfalu. A jó híreket Becsó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője jelentette be hivatalos közösségi oldalán a napokban. A Magyar Falu Program jóvoltából több mint 27 millió forintot fordíthat a község az önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok fejlesztésére.

– Ebből az összegből a helyi óvodát szeretnénk modernebbé varázsolni, így az összes pénzt erre az egy épületre szánjuk. A támogatásnak köszönhetően lezárulhat az 1843-ban elkészült, ma már óvodaként működő egykori felső kastély évek óta tartó felújítási programja – mondta el portálunknak dr. Tóth László. 

A faluvezető hozzátette: a korábbi években már megtörtént a csoportszobák mai kor elvárasinak megfelelő kialakítása, most pedig az ingatlan középső része is modernebbé válhat. A régi padlásfödém-szerkezet, illetve a belső víz- és csatornarendszer helyett is új épül, megszépülnek a mosdóhelyiségek, az előtér, a tálaló és a mosókonyha, valamint egy irodát és egy nevelői öltözőt is kialakítanak majd az óvodában. 

Ezenkívül mintegy négy és fél milliós támogatást nyert a falu egy nagyméretű ágaprítógép beszerzésére. Dr. Tóth László kifejtette: a tervek szerint ez jelentős mértékben segíteni fogja a község zöldterületeinek a karbantartását. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusznak köszönhetően 36 millió forintos támogatást nyert a falu az iskolai tornaterem öltözőjének modernebbé tételére. 

– Ennek az összegnek köszönhetően a nyílászárók cseréje, a külső falak és a padlásfödém szigetelése, a fűtési rendszer korszerűsítése, továbbá az épület akadálymentesítése fog megvalósulni – tudtuk meg dr. Tóth Lászlótól. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában