Kiadvány

2021.12.30. 19:00

Elköszönt teendőitől a karancsaljai szerkesztő

Kovács Péter éve él a községben, közben igazi lokálpatrióta lett. Műszaki végzettségű és nyugdíjazásáig a gazdasági életben dolgozott. Az utóbbi években kiderült, hogy van érzéke a humán területek, a helytörténeti témák iránt is. Bizonyság erre az általa írt és 2018-ban megjelentetett Karancs-kápolna a palócok szent hegyén című könyve.

Cs. B.

Hat éve indította útjára, így már a hetedik évfolyamában jár a helyi újság, a Karancsaljai Hírmondó. A Kis-Dobroda-völgyi emberek lapja – Közéleti – társadalmi magazin alcímű kiadvány szerkesztését Kéri István és Pál István társaságában végzi. A kiadásért Sulyok Oszkár Jánosné polgármester a felelős. 

A 29. lapszám a közelmúltban látott napvilágot, s mint általában, ezúttal is számos olvasnivalót kínál az érdeklődők számára. Az aktuális ünnepekre Kassák Lajos Advent van című verse utal s ott kezdődik az önkormányzat tájékoztatója is a beruházásokról. A magazin bemutatja a Karancsaljáért Alapítvány új kuratóriumát is, élén Horváthné-Szabó Csilla óvodapedagógussal. Vannak írások többek között a Mocsáry Antal Általános Iskola helyi tagintézményéről, a sokszínű kulturális életről – benne a Rozmaring Népdalkörről –, a Szent Miklós római katolikus templom belső felújításáról és megemlékeznek a község szülöttéről, Menczel Iván olimpiai bajnok labdarúgóról is. A zárólapon a szerkesztőség bejelenti, hogy ebben az összetételben befejezi tevékenységét, így Kovács Péter számára is ez a szám legutolsó ilyen produktum. 

Címkék#hírmondó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!