2021.08.31. 09:00
Feldolgozzák és tartósítják is a helyben termelt árut
A közfoglalkoztatásban termelt zöldségféléknek azt a részét, amit a helyi konyhán nem használnak fel, a feldolgozóüzemben tartósítják.
Virág László, a község falugondnoka elmondta, hogy a közmunkaprogram keretében 2008-tól termelnek különböző mezőgazdasági termékeket.
Hozzátette, hogy az önkormányzat 25 hektáros területtel rendelkezik, de ebből napjainkban csak 9,5 hektáron gazdálkodnak, a többit bérbe adják. Az évek során folyamatosan fejlődtek, egyre nagyobb területen termesztettek, így szükségessé vált a feldolgozóüzem, a tésztaműhely létrehozása. A savanyítóüzemben konyhakerti növények, paradicsom, paprika, kabakosok, répafélék tartósítását végzik. Jelenleg a lecsó befőzésének van itt az ideje. Ottjártunkkor 40 kilogramm paradicsomból és 42 kilogramm paprikából főzték télire a lecsót a katlanban. A különböző lekvárok befőzése már korábban megtörtént, a polcokon egyre több üveg sorakozik, várva a téli felhasználásra.