Salgótarján

2021.06.22. 11:00

Játékosan ismerték meg a rendőrséget

Szűkebb hazánk egyenruhásai játékos formában hívták fel a gyermekek figyelmét a nyári szünidő veszélyeire és a közlekedési szabályok betartására a megyeszékhely egyik óvodájában.

G. E.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Salgótarjáni Rendőrkapitányság baleset-megelőzési szakemberei a megyeszékhely Mackóvár Központi Óvodájában jártak a napokban. A kicsiknek Tamás-Kovács Andrea rendőr őrnagy és Vojtkovszki Attila rendőr főtörzszászlós játékos formában tartott közlekedésbiztonsági előadást. Elsősorban az őket érintő gyalogos- és kerékpáros-közlekedési szabályokról, a közúti jelzőtáblák jelentéséről, valamint a biztonsági eszközök használatának fontosságáról hallhattak a gyerekek. A rendőrök felhívták a figyelmet a nyári szünidő veszélyeire is.

– Kollégáim a rendőrség feladatairól, a munkánkról is beszélgettek a gyerekekkel, megismerhették a rendőrök egyenruháját, felszereléseit és a jelvényt is, egy szolgálati gépkocsiba is beülhettek – tájékoztatott Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!