PR tartalom

2022.04.22. 15:08

Karrier Észak-Magyarországon: állás Salgótarjánban

Nool

A salgótarjáni állások gyakran az iparhoz kötődnek

Forrás: profession.hu

Ipar az ország tetején

Az ország északi részén található Salgótarján az elmúlt évtizedekben leginkább az ipari tevékenysége révén szerzett ismertséget. Nógrád megye központjának gazdasági képe azóta kissé átalakult, ám még mindig rejteget lehetőségeket az álláskeresőknek.

Salgótarján hazánk egyik legészakibb városa, mely az elmúlt évtizedekben elsősorban jelentős ipari tevékenysége révén vonult be a köztudatba. A megyeszékhely meghatározó elemei voltak, vagy épp a mai napig azok a gépgyártás, nehézipar, a szénbányászat és az üveggyártás. E nagyobb területekből is jól látszik, hogy az ipar számos területén volt képes kiemelkedőt nyújtani a helység. E renoméja mára kissé megkopott és a gazdasági helyzet kedvezőtlen alakulása itt is éreztette hatását. Sok üzem bezárni kényszerült, az ipari város képes némiképp átalakult, a bányászati munkákról pedig mára egy bányamúzeum tanúskodik.

Ettől függetlenül nem épült le teljesen a város és a környék ipara, a város déli részén a mai napig ipari park üzemel. Ennek zászlóshajói a tűzhelygyár, a vegyipari gépgyár, és a nemrég új életre keltett üveggyár. A városban ezen kívül autóipari tevékenység is zajlik, illetve természetesen sok egyéb gazdasági szektorban működő cég is itt székel. Egy állás Salgótarján városában tehát a mai napig jó lehetőségeket tartogathat mind a helyi lakosok, mind a környékbeliek számára. Az ipari átalakulás és profilváltás ellenére számos különféle munkalehetőség adott az álláskeresők részére.

Az ipar fénykora után

Egy állás Salgótarján területén ma már nem feltétlenül egyenlő azzal, hogy valaki a gyártósor mellett robotol váltott műszakban és sokszor megterhelő munkarendben. A város neve természetesen összeforrt a hazai iparosodással, ám a kor igényeinek és lehetőségeinek megfelelően ma már ez a környék is más képet mutat. Nem vitathatjuk el azonban, hogy az állások salgótarjáni palettáján az iparhoz kötődő gyári munkák még mindig sok ember megélhetését biztosítják. Legyen szó bármelyik említett üzemről, vagy épp az autóiparról, különféle kétkezi és/vagy értelmiségi munkák is a munkavállalók rendelkezésére állnak.

A megyeszékhely más szektorokban is kínál munkalehetőségeket
Forrás: profession.hu

Az ipar területén mindig is rendkívül sokféle munkakör volt elérhető. Kezdve az egyszerűbb gyártási, raktározási vagy épp összeszerelési munkáktól, az egészen komoly képesítést kívánó mérnöki munkákig. Amíg létezik ipar, ezek a munkakörök is elérhetők lesznek. Egy állás Salgótarján városában pedig nagy valószínűséggel kötődni is fog ezekhez a területekhez. Nem lenne fair ugyanakkor, ha csupán e területekre korlátoznánk az elérhető állások palettájának bemutatását. Habár iparvárosról van szó, a városi jelleg okán sok más területen is találkozhatunk elérhető álláshelyekkel. Ha az ipari terület nem vonz, bátran elhelyezkedhetünk más szektorokban is.

Álláslehetőségek egy megyeszékhelyen

Salgótarján megyeszékhelyi státusza is jól jelzi, hogy a környéken kitüntetett szerep jut a városnak. A megye számos intézménye, vállalata itt talált központra. Az elérhető salgótarjáni állások között így számos, úgymond hétköznapibb lehetőséget is találunk. A városban számos bank, szolgáltató cég és üzlet működik, mely vállalkozásoknál a legkülönfélébb pozíciókkal találkozhatunk. Emellett persze azt sem hagyhatjuk szó nélkül, hogy Salgótarján a környék legnagyobb városa, így a város üzemeltetéséhez kapcsolódó különböző munkák is elérhetők az érdeklődők számára. Ezek palettája pedig szintén rendkívül széles, hiszen gyakorlatilag a buszvezetőtől az önkormányzati dolgozóig sok mindenbe belefuthatunk.

Egy állás Salgótarjánban ugyanakkor nem is feltétlenül jelenti azt, hogy konkrétan a városban található a cég, vagy akár itt történik maga a munkavégzés. Mára már számos olyan országos lefedettségű munkával találkozhatunk, amely gyakorlatilag bárhonnan végezhető. Ennek értelmében szinte mindegy is, hogy hol éljük mindennapjainkat, a munkavégzés lokációtól függetlenül megoldható. Az állások salgótarjáni palettáját böngészve számos ilyen jellegű lehetőség is az utunkba kerülhet. Ezek az opciók pedig sok fiatal számára jelentenek kedvező opciót, akik jobban kedvelik a rugalmasabb, modernebb megoldásokat a munkaerőpiac területén is.

(x)

Címkék#hirdetés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!