hirdetés

2019.07.16. 10:40

Ragadós divat – a falmatrica még mindig hódít

 

Otthonunk díszítése és egyedivé varázsolása mindig is természetes igényünk volt. Nagymamáink különféle csodás textilekkel tették egyedivé az általában fehérre festett falú házat, manapság azonban rengeteg egyéb lehetőség tárul elénk.

Választhatunk például színes falfestékeket, igazán egyedi tapétákat, dekorálhatjuk a falakat családi fotókkal vagy művészi képekkel. Néhány éve azonban egy egészen új megoldás is megjelent: mostanra akár tartós matricákkal is csinosíthatjuk a falakat https://favi.hu/termekek/kategoria/falmatricak.

Matrica nem csak gyerekeknek

A falmatricák, vagy legalábbis a falak matricákkal való díszítése nem újdonság. Ellenben, míg korábban általában a gyerekszobák falán jelent meg egy-egy matrica, ma már bármely más helyiségben is mutatós lehet. Persze, nem a korábban a gyermekszoba mennyezetét díszítő csillag motívumokra kell gondolni.

A matricák manapság ugyanis rendkivül jó minőségben és minta választékban érhetőek el a piacon, mely által úgy tudjuk dekorálni otthonunkat, hogy az valóban a személyiségünket tükrözze. A mintákat, színeket és formákat illetően csak képzeletünk szab határt, sőt, akár egyedi tervezésű matricákat is készíttethetünk. Így aztán akár a különféle helyiségek különböző dekorációt is kaphatnak: míg a gyermek szobája falát díszítheti egy kedves zsiráf motívum, addig a szülők hálójában helyet kaphat egy diszkrét virágminta.

A felhelyezés is gyerekjáték

Azért, hogy ne okozzon gondot az internetről rendelt vagy akár személyesen megvásárolt falmatrica felhelyezése, érdemes kicsit tájékozódni annak helyes módjáról.

Amennyiben a matricát te magad helyezed fel otthonod falaira, mindenképpen szükséged lesz egy tiszta törlőeszközre, ragasztószalagra és egy simítóeszközre (egy bakkártya például jó szolgálatot tehet) is.

Fontos, hogy csak szépen festett falat díszíts matricával, ugyanis amennyiben nem megfelelő a festés, könnyen lehet, hogy a transzferfólia eltávolításával a festék is búcsút int a falnak. Éppen ezért, frissen festett falat se matricázz, várj vele legalább 2 hetet a biztos száradásért.

Az említett eszközök felhasználása pedig az alábbi sorrendben javasolt:

  • Először is töröld át a falat egy száraz tisztítókendővel annak érdekében, hogy megfelelő alapot biztosíts matricádnak. Ne feledd, a fal is porosodik, poros felületen pedig nem ragad megfelelően a fólia.
  • Akár buborékosan kaptad kézhez a matricát, akár nem, simítsd át a fóliát alaposan, ezzel is elősegítve a transzfer és a matrica közti tökéletes tapadást.
  • A ragasztószalaggal rögzítsd a kívánt helyen a matricát. Fontos, hogy mind a négy sarkát ragaszd a falhoz, ezzel is elősegítve a kívánt kinézetet és elhelyezkedést.
  • Belülről kifelé haladva simítsd a matricát a falhoz, odafigyelve arra, hogy lehetőleg csak azokon a részeken erősítsd a tapadást, ahol a matrica mintázata is tart.
  • Ezt követően pedig óvatosan, először csak az egyik sarokból indulva távolítsd el a transzferfóliát.
  • Ha ezzel a módszerrel dolgozol, a falad valóban olyan kinézetű lesz, ahogyan elképzelted! Ha esetleg maradna a falmatricán néhány buborék, akkor se ess kétségbe, nyugodtan szurkáld ki őket egy tű segítségével. Ezt követően pedig nem marad más hátra, élvezd egyedi dekorációval ellátott otthonod szépségét.

    Címkék#hirdetés

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában